Prima paginăActualitate

Agenți de pază prinși dormind, sancționați de polițiști

Agenți de pază prinși dormind, sancționați de polițiști

Dimensiune text

 

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică din cadrul IPJ Neamț au fost angrenați, la sfârșitul săptămânii trecute, într-o acțiune de verificare a modului de executare a serviciului de pază la obiectivele economice asigurate cu pază fizică proprie sau angajați în cadrul societăților specializate de pază și protecție.

Astfel, în noaptea de 28 spre 29 octombrie, au fost controlate 141 de obiective, 90 în mediul urban și 51 în mediul rural. Polițiștii au constatat că 79 de unități vizate erau asigurate cu societăți de pază, iar 62 prin pază proprie. Totodată, polițiștii au verificat 161 de agenți de pază, patru dintre aceștia fiind echipați și dotați necorespunzător. Pentru abaterile de la legislația privind paza și protecția bunurilor, polițiștii au aplicat 18 sancțiuni contravenționale, de circa 4.000 lei.

„În urma controlului efectuat la un obiectiv din orașul Tîrgu Neamț, agentul de securitate a fost găsit dormind pe o banchetă din centrala termică, fapt pentru care a fost sancționat contravenţional cu amendă în valoare de 100 lei, conform Legii nr. 333/2003, cu modificările și completările ulterioare. Un alt agent de pază, găsit în timp ce dormea în ghereta aflată în punctul de control acces al obiectivului asigurat, a fost sancționat contravențional cu amendă de 200 lei”, precizează un comunicat al IPJ Neamț.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • pe politistii care nu respecta legea, cine ii sanctioneaza ???

  • Radu 4 ani

    Oare politia a verificat si planul de paza in care este prevazut numarul de agenti de pe acel obiectiv?in mod normal ar trebui sa fie 4 agenti dar firmele folosesc doar 3 pentru a mai scapa de cheltuelile pentru al-4-lea agent.Nici celor 3 posibil nu le plateste in mod corect orele suplimentare.In cazul in care unul din cei 3 pateste ceva din punct de vedere medical sau unul dintre ei are concediu de odihna cine credeti ca ii va tine locul,raman in doi iar la un program de 12/12 e cam greu sa faci fata.Chiar sa fie si 3 agenti pe obectiv programul de lucru ar fi 12/12si12/24adica dupa un servici de noapte vor avea doar 24 ore de odihna ceea ce nu este corect,de asta sunt prinsi dormind din cauza oboseli cumulate.In mod normal programul de munca e 12/24si12/48 atunci oameni ar fi odihniti si ar face un servici corect fara sa doarma,oare acest aspect il verifica cineva?