Prima paginăPolitica

Agamanii de la ApaServ şi Troleibuzul, joaca de-a baba oarba

Agamanii de la ApaServ şi Troleibuzul, joaca de-a baba oarba

Dimensiune text

cj 01După ce, în urmă cu o săptămână, consilierii judeţeni au stabilit reducerea numărului de membri din Consiliul Judeţean (CJ) în Adunările Generale de la compania ApaServ şi societatea Troleibuzul – ambele din subordinea CJ Neamţ, luni, 28 martie, trebuia să se şi decidă cine va reprezenta interesele nemţenilor în cele două foruri.

Conform ultimei hotărâri de CJ pe această temă, s-a stabilit ca în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) ApaServ să fie nominalizaţi trei consilieri, iar în AGA Troleibuzul – cinci consilieri. Acum doi ani, în 2014, tot consilierii judeţeni au promovat atunci şi votat ca în AGA la cele două societăţi să fie nu mai puţin de 11 membri şi toţi plătiţi regeşte. Membrii în AGA la ApaServ au luat luni bune indemnizaţii de 1.700 de lei, iar acum au stabilit să le reducă la 1.000 de lei pe şedinţă, cu doar patru luni înainte de terminarea mandatului, pentru ca pierderea să fie minimă.

Acum, fiind an electoral, aleşii judeţeni au revenit la gânduri mai bune faţă de cheltuirea banului public şi au stabilit să rămână trei membri la AGA ApaServ şi cinci la Troleibuzul. Proiectul de hotărâre a fost scris, pus în mapă, mai trebuiau doar aleşi cei care să reprezinte interesele nemţenilor în cele două societăţi. Numai că, luni, la şedinţa extraordinară, preşedintele Emilia Arcan a decis să-şi retragă proiectul de pe ordinea de zi. La următoarea şedinţă se va vorbi iar despre cine să verifice – pe bani, evident – cele două companii.

Din informaţiile noastre, o surpriză ar urma să vină de la Roman, un apropiat din municipiu al preşedintelui CJ Neamţ având „şansa” să devină preşedintele Consiliului de Administraţie al ApaServ, o societate care vrea, din nou, să ia fonduri europene, deşi practicile în derularea celui prezent nu sunt nici pe departe un exemplu de urmat sau continuat.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0