Prima paginăEducatie

Afaceri de top „pe hîrtie”

Dimensiune text

Elevii de la Colegiul Tehnic "Miron Costin" au demonstrat că se pricep la afaceri. La faza pe judeţ a concursului "Business Plan", elevii din clasa a XI-a B, coordonaţi de profesoara Maria Toma, au obţinut locul II pentru activitatea desfăşurată în cadrul firmei de exerciţiu FE Demostar SRL.

Elevii de la Colegiul Tehnic „Miron Costin” au demonstrat că se pricep la afaceri. La faza pe judeţ a concursului „Business Plan”, elevii din clasa a XI-a B, coordonaţi de profesoara Maria Toma, au obţinut locul II pentru activitatea desfăşurată în cadrul firmei de exerciţiu FE Demostar SRL.

 

 

Firma virtuală a elevilor de la „Miron Costin” este specializată în comerţul cu amănuntul a produselor de pîine, patiserie şi produse zaharoase şi, chiar dacă este vorba doar de o firmă „pe hîrtie”, desfăşoară toate activităţile care au loc într-o firmă adevărată.

Elevii se ocupă de procurarea materiei prime, de desfacerea produselor, fac facturi şi merg la o bancă virtuală, angajează şi concediază lucrători în funcţie de necesităţile firmei şi încheie contracte cu alte firme de exerciţiu din ţară, iar atunci cînd problemele nu se pot rezolva doar prin intermediul platformei pe care sînt înregistrate toate firmele de exerciţiu din ţară, pun mîna pe telefon şi rezolvă problemele, ca de la administrator la administrator.
În cadrul concursului, prezentarea a fost făcută de cei doi elevi care sînt administratori ai firmei, Iulia Năstase şi Silviu Constantinescu. Din juriu au făcut parte şi reprezentanţi ai IMM-urilor, care le-au spus elevilor, la începutul prezentării: «Eu sînt un om de afaceri. Convingeţi-mă să investesc în firma voastră». Faptul că au fost răsplătiţi cu un premiu mă face să cred că afacerea lor ar avea şanse de reuşită şi în realitate. Ceea ce fac ei nu este doar o joacă, elevii s-au implicat mult şi le place„, a spus profesoara Maria Toma.

COMENTARII

WORDPRESS: 0