ADRNE: Fonduri între 15.000 și 100.000 de euro pentru transformarea digitală a IMM-urilor, din octombrie

HomeEconomie

ADRNE: Fonduri între 15.000 și 100.000 de euro pentru transformarea digitală a IMM-urilor, din octombrie

Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est (ADRNE), în calitate de Autoritate de Management, anunță lansarea primului apel de proiecte din cadrul Programului Regional Nord-Est 2021-2027. Ghidul Solicitantului pentru apelul „Transformarea digitală a IMM-urilor“ – Apel Pilot în parteneriat cu Banca Mondială a fost publicat în data de 21 august 2023 și este cel care deschide seria finanțărilor dedicate dezvoltării Regiunii Nord-Est, informează ADRNE.

Prin acest apel se urmărește transformarea digitală a IMM-urilor din Regiunea Nord-Est prin investiții pentru sprijinirea utilizării de instrumente, echipamente și servicii digitale. Alocarea financiară este de 31.000.000 de euro, cu o contribuție de 26.350.000 de euro din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR) și 4.650.000 de euro din Bugetul de Stat (BS). Perioada de depunere a cererilor de finanțare este va fi cuprinsă între 1 octombrie 2023, ora 10:00, și 30 noiembrie 2023, ora 10:00.

„România se situează pe locul 27 din cele 27 de State Membre ale UE în ediția din 2022 a Indicelui economiei și societății digitale (DESI). Firește că aceste clasamente ne întristează, dar pe noi ne și impulsionează să acționăm! Am ales ca primul apel de proiecte lansat în cadrul Programului Regional Nord-Est să fie cel care vizează transformarea digitală a IMM. Dar nu oricum, ci în cadrul unui proiect pilot, în colaborare cu Banca Mondială. A ne pregăti, a analiza cu atenție ce nevoi avem, ce oportunități, ce riscuri – sunt pași extrem de importanți. Sunt importanți și banii, evident, dar trebuie să ne gândim bine unde îi punem și care este efectul lor, cum investim banii și nu cum cheltuim banii”, a declarat Vasile Asandei, director general ADRNE.

Această oportunitate de finanțare este pentru microîntreprinderile care propun investiții în Regiunea Nord-Est, în mediul urban și întreprinderi mici și mijlocii care propun investiții în Regiunea Nord-Est, în mediul urban sau rural. Este important de menționat că IMM-urile care nu activează în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) vor fi sprijinite prin acest apel, iar cele care au autorizate coduri CAEN aferente domeniului de activitate TIC nu sunt vizate pentru finanțare.

IMM-urile sunt sprijinite în procesul de transformare digitală prin finanțarea următoarelor activități: consultanță și analiză pentru identificarea soluțiilor tehnice de digitalizare; achiziționarea de echipamente și dispozitive TIC; dezvoltarea și implementarea de soluții software; introducerea tehnologiilor AI, IoT și E-Commerce; îmbunătățirea securității cibernetice; instruirea personalului pentru noile tehnologii.

Mai multe informații despre acest apel finanțat în cadrul Programului Regional Nord-Est 2021-2027 sunt disponibile aici: https://www.adrnordest.ro/primul-apel-de-proiecte-lansat-in-cadrul-programului-regional-nord-est-transformarea-digitala-a-imm-urilor/.

 

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0