HomeActualitate

„Adoptă o familie”

Invitația este lansată de preotul Mihăiță Popovici, care propune romașcanilor cu posibilități materiale și cu suflet mare să „adopte” un copil, un bătrân sau o familie săracă.

 

 

Preotul Mihăiță Popovici, parohul Bisericii „Precista Mică” din Roman, își propune implementarea în parohie a unui proiect care vizează ajutoarea familiilor aflate în dificultate. „Vrem să dezvoltăm și în Roman ideea de adopție a unui copil, a unui bătrân sau a unei familii sărace, astfel încât romașcanii cu bani și cu suflet mare să-i poată sprijini pe cei nevoiași. Proiectul funcționează cu succes în străinătate, dar hotărârea de a-l face viabil și la noi a venit odată cu un caz real, când o persoană din Roman m-a rugat, înainte de sărbătorile de Crăciun, să-i găsesc o familie pe care să o ajute. Pentru că noi, preoții, dispunem de o bază de date cu familiile sărace din parohie, nu mi-a fost greu să identific una pe care să o prezint persoanei interesate să facă o bucurie de sărbători„, a precizat preotul Mihăiță Popovici.

Preotul Mihăiță Popovici, alături de voluntari implicați în proiectul Centrului de zi din strada Fabricii

Preotul Mihăiță Popovici, alături de voluntari implicați în proiectul Centrului de zi din strada Fabricii

Preotul Popovici speră ca, prin acest proiect, romașcanii care vor „adopta” un copil, un bătrân sau o familie săracă să se apropie mai mult de aceștia, astfel încât sprijinul să nu fie făcut numai ocazional, la marile sărbători din an, ci chiar pe termen lung. „Proiectul prevede ca romașcanii care vor face parte din acest proiect să stabilească, dacă este posibil, o relație specială cu cei «adoptați». Cu alte cuvinte, nu ne dorim ca ajutorul să se limiteze doar la alimente, îmbrăcăminte ori rechizite școlare, ci și la menținerea, pe cât posibil, a unei legături între «părinți» și «adoptați», care să permită și întâlniri cu scopul de a purta discuții constructive, de a le da sfaturi, ba, chiar, mustrări în cazul în care constată că «adoptații» nu au o conduită nepotrivită”, a spus inițiatorul proiectului. Proiectul va debuta din 15 ianuarie, când este programată prima întâlnire a preotului Popovici cu romașcanii ce vor să se implice în ajutorarea semenilor necăjiți. „Pe cei care simt nevoia să fie solidari cu problemele dureroase ale oamenilor îi așteptăm la biserică să ne confirme dorința de a fi parte din acest proiect și de a forma un grup de persoane pe care să contăm în derularea acestei inițiative locale„, a spus parohul Bisericii „Precista Mică”.

Comentarii

WORDPRESS: 5
 • popescu mircea 11 ani ago

  sotii Ionita in toate cele si n toate ce wsunt.

 • Sunt curios câţi bogătaşi vor adopta…şi câte familii…aştept o listă, după 100ani,în presă!
  Nu acesta este modul de rezolvare…daţi oamenilor de muncă şi se vor întreţine singuri,fără pomană,fără înjosire…
  La IMRoman, unde am lucrat, fiecare om avea un loc de muncă, după pregătirea sa…ultimii erau măturători…dar aveau demnitatea lor…
  Azi, de ce unii au,..,,jde mii de euro-nu lei” iar alţii câteva sute de lei, alţii…nimic…?
  a dispărut demnitatea muncii, se promovează-pomana, prostul gust,bigotismul,incultura, parveniţii,fanfaronada, învârteala…Nu gust aşa ceva…

  • Nu ai inteles nimic, domnule Horga din initiativa parintelui Popovici.

 • Ion cretu 11 ani ago

  ma bucur pentru acest proiect , si va felicit parinte ,. De cand sunteti in parohia noastra Precista Mica , parca s-a intregit familia noastra , comunitatea noastra a crescut si a inflorit . , avem aici numai preoti desavarsiti. Nu putem concepe Parohia noastra fara pr Rotaru , pr Rojnita sau pr Raul , acestia impreuna cu pr Popovici reprezinta elementul de baza al comuniunii noastre intru Hristos Domnul Nostru ! Felicitari Arhiepiscopiei pentru acesti preoti adevarati , care ne-au salvat prin rugaciune , din multe probleme.
  Toata lumea il cunoaste pe pr Rojnita pentru blandetea sa , sau pe pr Rotaru pentru simplitatea si daruirea sa . L a multi ani!

 • john 11 ani ago

  Isus era blând si milostiv şi sărac *clerul este bogat*au vile şi palate