Adolescente electrocutate în Gara Roman, după ce au urcat pe un vagon să facă poze

HomeActualitate

Adolescente electrocutate în Gara Roman, după ce au urcat pe un vagon să facă poze

Duminică, 8 august, în jurul orei 8, două tinere au fost electrocutate în zona Gării Roman, după ce s-au urcat pe un vagon de marfă. Conform ISU Neamț, duminică dimineață, prin apel la 112, pompierii au fost solicitați să intervină pentru salvarea unor persoane aflate pe un tren în Gara Roman, după ce trei adolescente s-au urcat pe un tren de marfă. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD, din cadrul Detașamentului Roman, și un echipaj cu ambulanță de la Stația Roman a Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Neamț.

„Până la sosirea forțelor de intervenție, persoanele au fost degajate de pe trenul de marfă pe care se aflau. Toate cele trei persoane au fost asistate de către echipajele medicale aflate la fața locului, două dintre acestea prezentând arsuri. Cele trei fete erau conștiente și cooperante. O adolescentă de 15 ani prezintă arsuri la membrele drepte – superior si inferior –, fiind asistată de către echipajul SAJ, o adolescentă de 14 ani prezintă arsuri pe haine, iar a treia persoană de 13 ani nu prezintă arsuri sau alte efecte”, a precizat sublocotenent Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Despre incident au fost sesizați și polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Neamț. „Din cercetările preliminare efectuate de polițiști a reieșit că o minoră de 15 ani, din Bozieni, s-ar fi urcat pe un vagon de marfă garat în triajul stației CF din municipiul Roman, cu intenția de a se fotografia, împreună cu alte două minore, de 13, respectiv 14 ani, din Bozieni, și județul Prahova. Victimele au fost preluate de un echipaj medical și transportate la spital în vederea primirii de îngrijiri medicale de specialitate. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii, cu exactitate, a circumstanțelor în care s-a produs evenimentul în cauză”, a precizat agent de poliție Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

În jurul prânzului, Spitalul Municipal de Urgență (SMU) Roman a solicitat un elicopter SMURD pentru a transporta adolescenta de 15 ani la spital la Iași. Tânăra era conștientă, în stare stabilă, a fost diagnosticată cu arsuri pe 20% din suprafața corpului prin electrocutare, arsuri de gradele I și II, și, conform protocolului medical, a fost transferată către Secția de Chirurgie Plastică a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” din Iași, a precizat Andreea Laura Trifan, purtătorul de cuvânt al SMU Roman. Tot la spital la Iași a fost transferată, cu ambulanța, și cea de-a doua adolescentă, diagnosticată cu arsuri la nivelul gambei.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0