Prima paginăActualitateRural

Adolescentă dispărută, găsită la 150 de kilometri de casă

Dimensiune text

O minoră din Dulceşti a fost găsită într-un microbuz care mergea spre Bucureşti. Aceasta plecase de acasă fără acordul familiei. 

O copilă de doar 13 ani a plecat de acasă şi a vrut să ajungă în capitală. Adolescenta a avut o ceartă cu părinţii şi s-a decis să plece la o rudă în Bucureşti. Fapta a avut loc miercuri, 22 iulie, iar familia a anunţat autorităţile în jurul orei 14.00. Imediat, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Dulceşti au demarat activităţile de căutare a minorei de 13 ani, care a plecat în dimineaţa aceleiaşi zile de la domiciliu şi nu a mai revenit.

„În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit că minora s-ar fi deplasat în municipiul Roman, de unde ar fi plecat cu un microbuz spre Bucureşti. Poliţiştii au solicitat imediat sprijinul celorlalte poliţii municipale de pe traseul Bacău – Bucureşti, iar în urma colaborării cu acestea, în jurul orei 17.00, minora a fost identificată într-un microbuzul pe raza municipiului Focşani din judeţul Vrancea, fiind preluată şi predată poliţiştilor nemţeni. Minora a fost încredinţată părinţilor în aceeaşi zi, în jurul orelor 20.00, stabilindu-se că nu a fost victima vreunei infracţiuni”, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ.

Oamenii legii atrag atenţia asupra aspectelor ce trebuie reţinute, în cazul în care copilul a dispărut, şi care pot facilita găsirea acestuia: „Anunţaţi în cel mai scurt timp Poliţia. Sesizarea dispariţiei unui copil se poate face prin apel la numărul de urgenţă 112, prin sesizare directă la sediul unităţii de poliţie sau prin sesizarea verbală a unei patrule din teren. Păstraţi-vă calmul! Chiar dacă vă aflaţi într-o stare de emoţie puternică, este foarte important să vă stăpâniţi, pentru a oferi poliţiştilor toate detaliile ce îi pot ajuta să vă găsească copilul în cel mai scurt timp. Trebuie să fiţi în măsură să furnizaţi anchetatorilor: descrierea semnalmentelor şi a semnelor particulare, câteva fotografii recente ale minorului, descrierea obiectelor de vestimentaţie cu care era îmbrăcat la momentul dispariţiei şi a obiectelor pe care le avea asupra sa, împrejurările în care a dispărut, profilul său psihic şi moral, starea de sănătate, o listă cuprinzând persoanele din anturajul său, locuri pe care obişnuia să le frecventeze, datele de contact ale adulţilor apropiaţi şi, în general, orice informaţie care vi se pare de interes pentru poliţişti”, se mai precizează în documentul IPJ Neamţ.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0