Admitere în instituţiile de învăţământ superior și postliceal pe locurile MAI

HomeActualitate

Admitere în instituţiile de învăţământ superior și postliceal pe locurile MAI

Inspectoratul de Jandarmi Județean Neamț informează că recrutează candidați pentru participarea la concursurile de admitere la instituțiile de învățământ superior și postliceal, din structura Ministerului Apărării Naționale (MApN) și la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”, care pregătesc personal pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne (MAI). 195 de locuri sunt alocate MAI în instituțiile de învățământ ale MApN și SRI, pentru sesiunea de admitere iulie-august 2022.

Pentru această sesiune de admitere, în instituțiile de învățământ din structura Ministerului Apărării Naționale și la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”, care pregătesc personal pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne, 195 de locuri sunt alocate Ministerului Afacerilor Interne, astfel:

A) 130 de locuri pentru Învățământul Superior (ofițeri), studii universitare de licență, învățământ cu frecvență:
– Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” București (3 ani) Facultatea de Comandă și Stat Major – 17 locuri;
– Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu (3 sau 4 ani) – 8 locuri;
– Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” Bucureşti (4 ani) – 41 de locuri;
– Institutul Medico-Militar București (6 ani) – 7 locuri;
– Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov (3 ani) – 12 locuri;
– Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța (4 ani) – 13 locuri;
– Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” București (3 ani) – 32 de locuri.

B) 65 de locuri pentru Învățământul postliceal (maiștri militari) – învățământ cu frecvență, durata studiilor 2 ani:
– Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” Piteşti – 14 locuri;
– Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică – Sibiu – 4 locuri;
– Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” Boboc – 16 locuri;
– Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” Constanţa – 19 locuri;
– Şcoala Militară de Maiştri Militari și Subofițeri de Logistică „Gheorghe Lazăr” Chitila – 12 locuri.

Recrutarea candidaților se realizează în raport cu domiciliul/reședința înscris/ă în cartea de identitate și specialitatea pentru care optează candidații, conform ofertei educaționale.

Cererea-tip de înscriere, precum și după caz consimțământul privind solicitarea extrasului de pe cazierul judiciar de către unitatea de recrutare, se descarcă de pe site-ul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț (http://www.jandarmerianeamt.ro/admitere-m-a-p-n-pentru-nevoi-ale-m-a-i-sesiunea-iulie-august-2022/ – ANEXE CONCURS MAPN), se completează de către candidat în mod lizibil și se depun la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț, până la data de 20 mai 2022, zilnic, de luni până vineri, între orele 10.00-14.00.

Dosarele (în volum complet) se vor depune personal până la data de 16 iunie 2022, zilnic, de luni până vineri, între orele 10.00-14.00.

Candidații pot opta pentru mai multe instituții de învățământ superior sau postliceal, în funcție de data stabilită pentru susținerea probelor de cunoștințe/graficele de admitere, situație în care se vor întocmi dosare distincte de recrutare. Candidații au obligația de a urmări informațiile cu privire la modul de organizare și desfășurare a concursurilor de admitere pe site-urile oficiale ale instituțiilor de învățământ pentru care optează.

Detalii și informații suplimentare privind sesiunea de admitere se pot obține accesând link-ul: http://www.jandarmerianeamt.ro/admitere-m-a-p-n-pentru-nevoi-ale-m-a-i-sesiunea-iulie-august-2022/, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț, strada V.A. Urechea, nr. 4-6 sau telefonic, la numărul 0233/230391, interior 24535/ 24574.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0