HomeEducatie

Admis la liceu cu media 2,22

În topul notelor de la admitere este, în acest an, tot Colegiul Naţional „Roman-Vodă”. După prima etapă de repartizare computerizată a elevilor, la liceele din Roman, Săbăoani, Horia și Nisiporești au rămas neocupate 89 de locuri. 

Marţi, 14 iulie, a avut loc prima etapă de repartizare computerizată la liceu. Cu cele mai mari medii din oraş s-a intrat, la fel ca în fiecare an, la Colegiul Naţional „Roman-Vodă”, în vreme ce, la polul opus, se află Colegiul Tehnic „Danubiana”, unde cea mai mică medie de admitere a fost 2,22, dar, chiar şi-aşa, tot au rămas locuri libere.

La Colegiul Naţional „Roman-Vodă”, ultima medie de admitere la profilul Matematică-Informatică a fost 9,20 şi au fost ocupate toate cele 84 de locuri. La profilul Ştiinţe ale Naturii, nu a mai rămas niciun loc liber din cele 56 disponibile, iar ultima medie de admitere a fost 9,04. Tot 56 de locuri au fost şi la Ştiinţe Sociale, iar ultima medie cu care s-a intrat a fost 8,67. La profilul Filologie, ultima medie de admitere a fost 8,39.

La Liceul Tehnologic „Vasile Sav” se organizează o singură clasă la profilul Matematică-Informatică, de 28 de locuri, iar cea mai mică medie cu care un elev a fost declarat admis a fost 8,55. La profilul Electronică şi Automatizări, au fost ocupate toate cele 84 de locuri, cea mai mică medie fiind 7,70. La profilul Electric, ultima medie de admitere a fost 6,30, iar 5,31 a fost ultima medie de la profilul Mecanică.

La Colegiul Tehnic „Petru Poni”, profilul Servicii, specializarea Economie, ultima medie de intrare a fost 7,97 şi au fost ocupate toate cele 28 de locuri. Concurenţă mare a fost şi la Protecţia Mediului, unde ultima medie a fost 7,08. Diferenţa a fost foarte mică şi la profilul Electronică şi Automatizări, unde s-a intrat cu medii până la 7,05. La Comerţ, ultima medie a fost 6,97. Au fost ocupate şi cele 28 de locuri de la profilul Electric, ultima medie fiind 6,35. Ceva mai mici au fost mediile de intrare la Construcţii, instalaţii şi lucrări publice, ultima fiind 5,93.

La Colegiul Tehnic „Miron Costin”, cel mai căutat a fost profilul Turism şi Alimentaţie, toate cele 56 de locuri fiind ocupate, ultima medie de intrare fiind 6,46. La Economic, ultima medie a fost 5,91. 4,43 a fost ultima medie de intrare la Mecanică, 4,01 la Electromecanică, 2,48 la Construcţii, instalaţii şi lucrări publice, dar aici au rămas neocupate şase locuri.

64 de locuri rămase libere la Colegiul Tehnic „Danubiana”

La Colegiul Tehnic „Danubiana”, profilul Turism şi alimentaţie, doar 25 din cele 28 de locuri au fost ocupate, ultima medie fiind 3,86. Profilul Economic a atras doar patru elevi, din cei 28 care ar fi putut alege această specializare, iar ultima medie a fost 3,45. La Protecţia Mediului s-au înscris 23 de elevi şi mai sunt cinci locuri disponibile, iar ultima medie a fost 2,75. 24 din 56 de locuri au fost ocupate la profilul Industrie alimentară, ultima medie fiind 2,22.

La Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani, la profilul Ştiinţe ale naturii au fost ocupate toate cele 28 de locuri, ultima medie fiind 6,12. La Ştiinţe sociale, s-a intrat chiar şi cu 4,47. La Matematică-Informatică s-au ocupat 25 din 28 de locuri, cea mai mică medie de intrare fiind 3,35. Toate cele 28 de locuri de la profilul Filologie au fost ocupate, ultima medie fiind 2,64.

În Liceul Tehnologic Nisiporeşti, la profilul Industrie Textilă şi pielărie, 12 din cele 14 locuri s-au ocupat, cu cea mai mică medie de admitere fiind 3,56. La profilul Fabricarea produselor din lemn, unde erau 14 locuri, au fost ocupate 10, chiar şi cu media 3,03.

Liceul Tehnologic „Ion Ionescu de la Brad”, din Horia, la profilul Agricultură, a atras zece elevi şi mai sunt 18 locuri disponibile, iar cea mai mică medie a fost 2,69.

La nivelul judeţului Neamţ, cele mai mari medii de admitere au fost la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ, unde ultima medie de intrare a fost 9,55.

Medii de admitere mai mari decât anul trecut

Mediile de admitere de anul acesta au fost mai mari, în comparaţie cu cele de anul trecut. În 2014, la Colegiul Naţional „Roman-Vodă”, ultimele medii de admitere au fost: 8,88 la specializarea matematică-informatică, 8,54 la ştiinţele naturii, 8,25 la ştiinţele sociale şi 7,69 la filologie. La Liceul Tehnologic „Vasile Sav”, ultimele medii de intrare au fost, anul trecut: 8,10 la clasa de matematică – informatică, 7,11 la specializarea electronică şi automatizări, iar la domeniul electric, 4,11. Ultimele medii de admitere de la Colegiul Tehnic „Petru Poni” a fost, în 2014, de 7,26 la profilul economic, 6,54 la protecţia mediului, 6,24 la servicii, 6,17 la electronică şi automatizări, 5,30 la electric şi 4,30 la construcţii. La Colegiul Tehnic „Miron Costin”, ultima medie de admitere la economic a fost de 6,76, iar la celelalte specializări s-a putut intra cu medii sub 5.

Cea de-a doua etapă de repartizare computerizată va avea loc pe 23 iulie, iar cea de a treia în zilele de 3 şi 4 septembrie.

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • NicuP. 9 ani ago

    Si, pe un elev de acest nivel sistemul doreste sa-l aduca in faza de a promova un examan de bacalaureat?? pot sa fie si de la Universitatea din Sorbona profesori, ca e un fapt iluzoriu…Si? e de vina profesorul? scoala care face compromisul de a-l primi???

  • VICTOR 9 ani ago

    Elevii cu medii sub 5 nu au ce cauta la un liceu. Ei nu au capacitatea de a absolvi si mai ales de a lua un BAC. Locul lor este la o Scoala profesionala, se pregatesc 3 ani si apoi intra in campul muncii. De lucrurile astea se tot vorbeste de ceva timp, sindicatele au sustinut si ele acest program. Problema este ca factorii de decizie din minister nu isi asuma raspunderea de a schimba sistemul ,,canceros,, din invatamant. Ori nu inteleg, ori nu doresc.