HomeRoman

Administrația este mai atractivă decât presa

Mai mulți oameni de presă au renunțat la condei sau la microfon pentru a lucra în administrație.

 

Foto: Constantin Neagu a lucrat la televiziunea locală RomTV din anul 2006 

 

Primăria municipiului Roman va avea cu trei angajați mai mult, începând cu 1 iunie. Săptămâna trecută au avut loc examenele pentru ocuparea a trei posturi de inspector, în cadrul unor direcții sau servicii din cadrul Primăriei. Administrația locală avea nevoie de ocuparea temporară a unui post de execuție de inspector I principal din cadrul Direcției de impozite și taxe locale Roman – Serviciul impozite și taxe juridice -, de ocuparea pe perioadă determinată a unui post temporar vacant de execuție de inspector I principal din cadrul Direcției de Asistență și Protecție Socială – Compartiment prestații sociale – și de ocuparea unui post de execuție de inspector I superior în cadrul Serviciului monitorizare servicii comunitare și de utilități publice – Compartiment monitorizare servicii publice.

Noua colegă al celor care lucrează deja la Direcția de taxe și impozite locale se numește Marinela Străjeriu, aceasta fiind singura candidată. La Direcția de Asistență și Protecție Socială va lucra Ioan Vlad Angheluță, care a surclasat alți doi candidați, în timp ce inspector în monitorizarea serviciilor publice va fi Constantin Neagu, care a lăsat presa pentru administrația publică. Constantin Neagu a lucrat la televiziunea locală RomTV, din anul 2006, în ultimii ani fiind redactorul-șef al acestui canal media.

Dan Ailincai 2803

Dan Ailincăi, purtătorul de cuvânt al CJ Neamț

Acesta nu este primul caz în care administrația locală este preferată unei cariere în presă.
Purtătorul de cuvânt al Primăriei Roman, Constantin Cudalb, a fost redactor al televiziunii locale CNS.
De asemenea, Aldo Pellegrini, fost consilier personal al primarului Laurențiu Leoreanu și fost vicepreședinte al Consiliului Județean (CJ) Neamț, a lucrat mai întâi la radio.
Actualii purtători de cuvânt ai Prefecturii Neamț și ai Consiliului Județean (CJ) Neamț – Andreea Govna și Dan Ailincăi – au făcut presă înainte de administrație.
De altfel, calitatea de purtător de cuvânt al CJ Neamț au mai avut-o și jurnaliștii Mariana Oltean Tudose și Daniel Vinca.
De asemenea, Lăcrămioara Ilișescu a renunțat la presa scrisă pentru funcția de purtător de cuvânt al Casei de Asigurări de Sănătate Neamț, iar consilierul județean Adrian Bourceanu a lucrat în televiziune.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 3
 • Mark Catalin Nafareanu 11 ani ago

  Succes Titi!

 • darius 11 ani ago

  Nu sunt singurii care au lucrat in presa si acum fac administratie!
  Articol incomplet!
  Sunt altii care au prestat mai mult in presa ca cei enumerati mai sus…

 • MONA 11 ani ago

  MAI MULTA STABILITATE…