Prima paginăActualitateEconomie

Adeverințe pentru beneficiarii schemei de plată unică pe suprafață

Dimensiune text

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) eliberează adeverinţe pentru beneficiarii schemei de plată unică pe suprafaţă (SAPS) şi beneficiarii plăţii redistributive – Campania 2015, care sunt în eşantionul de control pe teren şi pentru care controlul pe teren nu este finalizat.

Potrivit actelor adiţionale, la solicitarea scrisă a fermierului, centrul judeţean APIA unde acesta a depus cererea în Campania SAPS 2015 va elibera o adeverinţă prin care confirmă faptul că beneficiarul a depus cerere unică de plată pentru schemele de sprijin pe suprafaţă pentru anul 2015 şi că s-a efectuat controlul administrativ asupra cererii de plată până la data emiterii adeverinţei, conform reglementărilor în vigoare.

Totodată, în adeverinţă se va menţiona suprafaţa determinată pentru plată în cadrul schemei SAPS şi plăţii redistributive, dar şi faptul că beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plată la data emiterii acesteia, precum şi că îndeplineşte condiţiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, potrivit legislaţiei în vigoare.

Valoarea creditului va fi de până la 90% din suma cuvenită SAPS şi plăţii redistributive. Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA şi Fondul Naţional de garantare a Creditului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii garantează creditele acordate de bănci fermierilor în cadrul acestui tip de convenţie.

COMENTARII

WORDPRESS: 0