Prima paginăEducatieCultural

Actrița Stela Popescu a descoperit copii talentați la Roman

Dimensiune text

Copiii şi adolescenţii cu înclinaţii către teatru au fost selectaţi de actriţa Stela Popescu pentru cursuri de actorie.

Școala particulară de teatru-film Pygmalion din Bucureşti, coordonată de actriţa Stela Popescu, a organizat sâmbătă, 23 noiembrie, la sala mică a Casei de Cultură din Roman, o preselecţie pentru cursuri de actorie. Preşedinte de onoare al Școlii de teatru-film, actriţa Stela Popescu, se ocupă de evaluarea concurenţilor la preselecţie, cât şi de pregătirea cursanţilor pentru examenul final. „Cu Școala de teatru «Pygmalion» suntem prima oară la Roman. De-a lungul timpului, însă, eu am venit cu spectacole de mai multe ori în acest oraş. Teatrul este o muncă grea cu propria persoană. Frumuseţea nu este un criteriu de selecţie, trebuie să fie mult talent. Ochii trebuie să vorbeasă, faţa trebuie să spună ceva. În această meserie, dacă nu performezi, mai bine te laşi, te apuci de altceva. Iar cel mai important în viaţă este să facem ceva, nu neapărat teatru, în care să fim foarte buni”, a spus preşedinta de onoare a şcolii.

Stela Popescu a făcut o scurtă prezentare a activităţii şcolii, înfiinţată în anul 2002, dar şi a modului în care se va face preselecţia concurenţilor care vor participa la cursuri şi la examenul de absolvire ce se va susţine la finalul stagiului de pregătire.teatru2

Sala mică a Casei de Cultură s-a umplut de copii dornici să-şi etaleze pe scenă talentul actoricesc. Până ca fiecare concurent înscris pentru preselecţie să o convingă pe Stela Popescu că are înclinaţii către teatru, reprezentanţii Școlii de teatru-film „Pygmalion” au prezentat două filme realizate cu absolvenţii cursurilor de teatru din seriile anterioare. Copiii romaşcani s-au prezentat în faţa actriţei Stela Popescu cu monologuri şi poezii. Dacă unii şi-au făcut reprezentaţia fără greşeală, alţii au fost copleşiţi de emoţie, dar au trecut cu bine de probă, ajutaţi de actriţa Stela Popescu. Candidaţii selectaţi au semnat, duminică, un contract cu Școala de teatru-film prin care se angajează să plătească suma de 185 de lei reprezentând contravaloarea cursurilor.

Prin programul de pregătire se urmăreşte dezvoltarea calităţilor artistice native, definirea personalităţii, corectarea dicţiei şi capacităţii imaginative a copiilor şi adolescenţilor. Cursanţii vor învăţa noţiuni generale de actorie, improvizaţie, dicţie şi expresivitate. Cursurile se organizează la Roman, pe durata a două luni. În această perioadă, cursanţii primesc scenarii pe baza cărora învaţă să interpreteze diferite roluri. Filmele realizate la finalul cursului vor fi difuzate pe canalul Money Channel.

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • doru 7 ani

    Eu cred ca ar trebui sa mai pe acasa, ajunge cu intoxicatiile vechi, sunt atatea talente care nu incap de voi.

  • talent 7 ani

    Invata sa te exprimi dorule
    …esti un om cu pretentii…..