Actorul Marcel Iureș, invitat la Roman cu o proiecție a filmului „Octav”

HomeCultural

Actorul Marcel Iureș, invitat la Roman cu o proiecție a filmului „Octav”

 

Primăria municipiului Roman a efectuat, pe pagina oficială de Facebook, timp de o săptămână, un sondaj de opinie referitor la organizarea, la Roman, a unei proiecții a filmului Octav – în regia lui Serge Ioan Celebidachi, cu prezența la eveniment a actorului Marcel Iureş, precum şi a altor membri ai echipei de filmare. Sondarea opiniei vine ca urmare a faptului că regizorul lungmetrajului este Serge Ioan Celebidachi, nimeni altul decât fiul celebrului compozitor și dirijor Sergiu Celibidache, a cărui locuință, din centrul orașului, a fost cumpărată de administrația locală și așteaptă să intre în reparații capitale. Filmul Octav va avea lansarea oficială în cinematografe pe data de 6 octombrie 2017.

La sondaj au participat 124 de persoane, sondajul fiind activ pe parcursul a șapte zile, el având de reliefat opinia cetățenilor cu privire la oportunitatea cheltuirii unor bani din bugetul local pentru proiecția filmului și pentru aducerea la Roman a unor membri din echipa de producție și distribuție.
„La întrebarea «Sunteţi de acord cu cheltuirea de bani din bugetul local pentru organizarea în Roman a unei proiecţii a filmului ‘Octav’, cu participarea la eveniment a actorului Marcel Iureş, precum şi a altor membri ai echipei de filmare?» au răspuns 124 de persoane. Cele mai multe dintre răspunsuri, un procent de 64,5% au fost de acord cu acest eveniment, cu condiția ca «cheltuiala să nu depășească suma de 2.000 de euro»”, au declarat reprezentanții Primăriei Roman.

 

Filmul „Octav”, o coproducţie România – Marea Britanie, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, a avut un buget de 1,4 milioane de euro şi a fost produs de Astra Entertainment, Oblique Media şi CelebFilms UK. Scenariul este semnat de Serge Ioan Celebidachi şi James Olivier, iar producător este Adela Vrînceanu Celebidachi, de altfel și cea care a venit cu această propunere către Primăria municipiului Roman.

„La discuțiile purtate săptămâna aceasta cu organizatorii, care au estimat costurile prezenței la Roman la circa 2.000 de euro, aceștia au promis că vor transmite bugetul de cheltuieli Primăriei municipiului Roman, urmând ca, la finele acestei luni, să se supună dezbaterii Consiliului Local alocarea sumei necesare. Dacă și aleșii locali vor fi de acord și vor considera oportună alocarea de fonduri pentru găzduirea acestui eveniment la Roman, proiecția de film urmează a se desfășura la mijlocul lunii septembrie”, mai spun reprezentanții Primăriei Roman.

Filmul Octav îi reuneşte pe cei doi „monştri sacri” ai cinematografiei româneşti – Marcel Iureş şi Victor Rebengiuc. În regia lui Serge Ioan Celebidachi, filmul descrie o poveste care celebrează viaţa şi aduce omagii purităţii copilăriei, prieteniei, dragostei şi nostalgiei dulce-amăruie. Filmul Octav va avea lansarea oficială în cinematografe pe data de 6 octombrie 2017.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0