Prima paginăRoman

Actorii Teatrului Municipal Roman pregătesc noi spectacole

Dimensiune text

Trupa de teatru de amatori din Roman va prezenta în stagiunea toamnă – iarnă tripticul Cehov („Ursul”, „Cerere în căsătorie” și „Despre efectul dăunător al tutunului”) și Take, Ianche și Cadîr”, de Victor Ion Popa.

 

Casa de Cultură din Roman va prezenta, în stagiunea toamnă – iarnă, o varietate de spectacole pentru toate vîrstele. Întrucît 2012 a fost declarat „Anul Caragiale”, trei dintre piesele de teatru ce vor fi prezentate la Roman vor fi dedicate marelui dramaturg român.

Actorii Teatrului Municipal Bacovia din Bacău vor aduce la Roman spectacolul „O scrisoare pierdută”, de Ion Luca Caragiale, în regia lui Dumitru Fulga. Spectacolul va avea loc în luna octombrie, în interpretarea actorilor Cristian Todică, Ștefan Alexiu, Daniela Vrînceanu, Anca Bucșa, Alina Simionescu, Corina Goranda, Nela Zare și Gheorghița Trandafir. Spectatorii romașcani vor avea ocazia să vadă încă o piesă de teatru ce aparține lui Caragiale, în montarea actorilor Teatrului „Victor Ion Popa” din Bîrlad. Aceștia vor aduce pe scena Casei de Cultură din Roman piesa „O noapte furtunoasă”, din care romașcanii vor descoperi noi înțelesuri din momente pe care le credeam trecute.
Pentru cei mai mici dintre spectatori, Teatrul din Galați va prezenta piesa de teatru „Domnul Goe”.

Actorii amatori ai Teatrului Municipal Roman deschid stagiunea cu tripticul Cehov („Ursul”, „Cerere în căsătorie” și „Despre efectul dăunător al tutunului”), sub bagheta regizorului Radu Vatavu (foto), coordonatorul trupei de teatru.
Este vorba despre un spectacol în trei acte, cu o durată de o oră și cincizeci de minute, care va fi prezentat la sfîrșitul lunii octombrie. Acest nou spectacol va fi jucat succesiv cu cel pe care o parte dintre romașcani îl cunosc – «Doctor fără voie», în așa fel încît, la fiecare sfîrșit de săptămînă, Casa de Cultură va oferi romașcanilor o seară de teatru. Spectacolele vor fi susținute în sala mică a Casei de Cultură, pentru a evita problemele legate de numărul de spectatori sau de încălzirea sălii – deoarece sala este prevăzută cu centrală termică proprie„, a spus regizorul Radu Vatavu. Prețul de intrare la spectacolul susținut de actorii Teatrului Municipal Roman este de 10 lei.

În noiembrie, trupa romașcană de teatru vine cu o nouă premieră „Take, Ianche și Cadîr”, de Victor Ion Popa, în propunerea regizorală originală a regizorului Radu Vatavu. „Vreau să fac pentru romașcani o stagiune permanentă cu șase spectacole„, a spus regizorul Radu Vatavu.

[sam_ad id=”89″ codes=”true”]

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0