Prima paginăCultural

Actorii de la „Gong”, invitaţi la Teatrul de Comedie din Bucureşti

Dimensiune text

Actorii romaşcani au fost invitaţi să participe, cu spectacolul „Satul electronic”, la Festivalul Comediei Româneşti, organizat de Teatrul de Comedie Bucureşti, sub bagheta maestrului George Mihăiţă. Invitaţia a fost obţinută în urma reprezentaţiei de excepţie de la Festivalul Naţional de Teatru Tânăr „Ideo Ideis” de la Alexandria.

Trupa de teatru „Gong” a tinerilor actori romaşcani a primit invitaţia de a participa la FestCo 2015, Festivalul Comediei Româneşti, organizat de Teatrul de Comedie Bucureşti, sub bagheta marelui actor George Mihăiţă. Invitaţia a venit după ce trupa „Gong” a avut o reprezentaţie de excepţie, cu piesa „Satul electronic”, de Valeriu Butulescu, la Festivalul Naţional de Teatru Tânăr „Ideo Ideis” de la Alexandria. Evenimentul adună, an de an, peste 300 de participanţi. În 2014, în luna august, nouă trupe de teatru au fost selectate să-şi prezinte munca de peste an în faţa unor mentori de succes: Cătălin Ștefănescu, Medeea Marinescu, Marius Manole, Vlad Zamfirescu şi Andi Vasluianu. De asemenea, tineri actori, absolvenţi ai Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografie (UATC) din Bucureşti, susţin ateliere de actorie ce cuprind exerciţii şi jocuri specifice muncii actorului, profesori ai UATC, artişti, scenografi şi regizori vin deopotrivă la Alexandria pentru a susţine ateliere cu tinerii veniţi din toate colţurile ţării şi care împărtăşesc o pasiune comună, teatrul.

gong„Se întâmplă undeva în România, în judeţul Teleorman. De nouă ani, micuţul orăşel Alexandria este locul de întâlnire al tuturor iubitorilor de teatru. Ideo Ideis a devenit visul oricărui tânăr îndrăgostit de teatru. Aici mergi pe stradă şi te saluţi prieteneşte cu Marcel Iureş, te aşezi pe terasa de la Conciato şi poţi să stai de vorbă cu Medeeea Marinescu, să o întrebi ce a reprezentat pentru ea rolul din Maria Mirabela, sau poţi fi aplaudat la sfârşitul spectacolului de însuşi Mircea Albulescu. Victor Rebengiuc vine să-ţi spună ce este, de fapt, un actor, Andi Moisescu, Horia Colibaşu sau alţi oameni de succes vin să ne inspire cu experienţele lor de viaţă. Acolo, în fiecare dimineaţă te trezeşti într-un vis. E ca o poveste în care apar personaje din ce în ce mai greu de imaginat. Și, totuşi, e real. Pentru noi, participarea la acest festival reprezintă o experienţă de neimaginat, reprezintă contactul cu lumea mare a teatrului. Experienţa acestor zile reprezintă mai mult decât luni de pregătire”, a spus regizoarea trupei, Cătălina Bostan.

Tinerii care au purtat cu mândrie ecoul Gong-ului şi al urbei muşatine la festivalul de la Alexandria sunt: Roxana Buzău, Andrei Damian, Xenia Balan, Sergiu Ursache, Daria Rusu, Eduard Guguianu, Mădălina Borş şi Eduard Mihoc, care au jucat în „Satul electronic”, cărora li s-au adăugat mai vechii membri ai trupei, Amalia Popa şi Vlad Ianuş, deja studenţi la UATC Bucureşti. „Suntem bucuroşi că, prin munca şi talentul nostru, putem aduce încântare în sufletul oamenilor şi că putem duce numele oraşului nostru în toate colţurile ţării. Deşi trăim într-un oraş mic, în care nu avem teatru, iar accesul la spectacole este foarte redus, prin ambiţie şi multă muncă am demonstrat că se poate! Ne dorim mai mult, ne dorim o sală de spectacole, ne dorim un festival de teatru aşa cum au mai toate oraşele din ţară, ne dorim ca oamenii din comunitate să sprijine proiectele noastre artistice. Ne-am pregătit ani în şir, cu ajutorul întregii comunităţi, ştim că vom reuşi”, a spus Vlad Ianuş, student în anul III la UATC, fost membru al trupei „Gong”.

„Am convingerea că puterea exemplului şi rezultatele minunate ale acestor copii talentaţi vor încuraja susţinerea unei educaţii alternative prin artă. Aşteptăm tinerii să citească, să cânte, să danseze, să vină la teatru, să-şi dezvolte aptitudinile artistice şi să se exprime frumos şi liber prin artă”, a spus Cătălina Bostan.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0