Activități în Turcia în cadrul proiectului Erasmus+ „Innovative Digitalized Schools”, de la Colegiul Tehnic „Danubiana”

HomeSocial

Activități în Turcia în cadrul proiectului Erasmus+ „Innovative Digitalized Schools”, de la Colegiul Tehnic „Danubiana”

O echipă formată din profesorii Vicențiu-Mihai Păun, Gabriela Apostol, Cristian Gorun și elevii Nicoleta Ciolan, Alina Demenco, Andrei-Alexandru Darie, Rareș-Andrei Petrariu au reprezentat Colegiul Tehnic „Danubiana” Roman, în calitate de coordonator european, la întâlnirea de proiect organizată la sfârșitul lunii noiembrie la școala „Sehit Alpaslan Yazici Kiz Anadolu Imam Hatip Lisesi”, în oraşul Kirikkale din Turcia, în cadrul proiectului Erasmus+„Innovative Digitalized Schools”, informează reprezentanții Colegiului Tehnic „Danubiana”.

La întâlnire au participat delegaţii de profesori și elevi din România, Turcia, Polonia, Italia şi Bulgaria. Finanțarea proiectului este asigurată prin programul Erasmus+, promovat de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

Scopul proiectului este dezvoltarea unui set de competențe integrate ale elevilor și cadrelor didactice, pentru a putea contribui concret și consistent la integrarea educației pentru dezvoltarea durabilă. Obiectivele specifice vizează îmbunătățirea abilităților practice și a cunoștințelor teoretice a elevilor – beneficiari direcţi (şi, prin transferabilitate, multiplicare şi valorizare, ale beneficiarilor indirecți – elevii din liceu și din zona Roman) prin participarea la activități diferite de formare, în acord cu noile cerințe și practici europene în domenii variate.

Activităţile desfăşurate în cadrul întâlnirii de proiect au contribuit la îndeplinirea obiectivelor proiectului. În prima zi a avut loc ceremonia de bun-venit și a fost vizitată şcoala gazdă a întâlnirii. Prima activitate a proiectului a constat în prezentarea de către fiecare delegaţie participantă a ţării, oraşului şi a şcolii proprii.

Tema întâlnirii din Turcia a fost utilizarea tablei interactive și a platformelor de e-learning în procesul de predare-învățare. Atelierele la care au participat elevii si profesorii pe parcursul întâlnirii au avut ca scop dezvoltarea de abilități și dobândirea de cunoștințe precum: istoria tablelor interactive, cunoașterea funcțiilor tablei, deprinderea modurilor de scriere digitală, de salvare si folosire a fișierelor salvate, modul de desenare folosind softul tablei și modul de lucru în echipă cu mai mulți elevi, accesarea softurilor educaționale de la table interactive și exemple de punere în practică, realizarea unui plan digital de lecție interactivă, folosirea manualelor digitale în predare cu tabla interactivă și exemple concrete, lucrul în echipă la tabla interactivă folosind dispozitivele inteligente ale elevilor, precum și cunoașterea de resurse digitale de pe internet cu aplicații educaționale inovatoare.

„Echipa României a prezentat ca activitate modul de formare a unei rețele de calculatoare, ceea ce a constituit o oportunitate de a pune activitățile educative din școala noastră într-o lumină pozitivă și de a sublinia faptul că acestea se pot compara cu ale instituțiilor de învățământ similare din Europa. Vizitele în capitala Turciei, Ankara, cu obiectivele Kesin Haci Tascan Cultural Centre și Anitkabir, mausoleul lui Mustafa Kemal Ataturk – fondatorul Turciei moderne și străzile din partea veche a orașului au îmbogățit universul cultural al participanților”, arată reprezentanții Colegiului Tehnic „Danubiana”.

La finalul activităţilor s-a organizat o ceremonie festivă, în cadrul căreia s-au înmânat certificatele de participare. Materialele realizate, activităţile desfăşurate și rezultatele lor vor fi postate pe spațiul eTwinning al proiectului.

Proiectul contribuie la creșterea prestigiului și a calității activităților instituțiilor din cadrul parteneriatului, precum și la promovarea acestora în context european, la creșterea calității formării inițiale pe care o oferă, facilitând contactul școlilor cu piața muncii europene.

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0