Activităţi în aer liber cu cei mici: idei uşor de pus în practică

HomeAdvertorial

Activităţi în aer liber cu cei mici: idei uşor de pus în practică

Cei mici au nevoie de joacă şi timp petrecut în aer liber atât pentru dezvoltarea armonioasă, cât şi pentru a se detaşa de la responsabilităţile zilnice, fie că este vorba despre grădiniţă, şcoală sau meditaţii.

Timpul petrecut în aer liber este o metodă excelentă de a îi lăsa pe copii să descopere mediul înconjurător, dar şi de a îi încuraja să socializeze cu alţi copii.

Nu este o idee bună să limitezi timpul în aer liber la plimbări în parc sau în faţa blocului. Există o mulţime de activităţi interesante şi distractive pe care le poţi face cu copiii afară, de la picnicuri şi până la vizite la muzee.

Descoperă câteva idei uşor de pus în practică pentru a petrece mai mult timp sub cerul liber alături de cei mici:

Picnic

Picnicul este o super activitate în aer liber de care te poţi bucura alături de cei mici. În plus, nu durează deloc mult să organizezi o astfel de activitate. Începe prin a alege o locaţie potrivită. Pe malul lacului, la pădure, în parcurile pline de vegetaţie sau pe plajă, o mulţime de astfel de locaţii se pretează pentru un picnic.

Mai apoi, pregăteşte câteva gustări de care să vă bucuraţi. Printre cele mai populare preparate pentru picnic se număra fructele, sandwich-urile, salatele şi snack-urile. Nu uita să împachetezi şi câteva jocuri de care să vă bucuraţi în familie, precum jocurile de societate, jocurile de cărţi sau puzzle-urile.

Dacă preferaţi un picnic activ, alege să iei cu tine rachete de badminton, mingea de volei sau mingea de fotbal.

Pentru cei mici alege o ţinută potrivită, precum un trening de copii. Treningul pentru copii este ideal pentru activităţi în aer liber deoarece este confortabil şi uşor de asortat cu adidasi pentru baietei sau adidaşi pentru fete. În plus, treningul de copii se poate alege în funcţie de anotimp. Vei găsi pe piaţa atât modele de vară, cât şi modele pentru sezonul rece.

Filme în grădină

Dacă ai o curte proprie, atunci poţi foarte uşor să organizezi un mic cinema în aer liber. Cei mici vor adora să urmărească animaţii distractive înconjuraţi de natură. Vei avea nevoie de un videoproiector şi de un ecran pentru acesta, dar şi de o sursă de curent pentru a conecta laptopul şi proiectorul.

Mai apoi, poţi să pui direct pe iarba paturi, fotolii puf sau scaune diverse, în funcţie de ce consideri mai comod.

Serveşte snack-uri gustoase, precum salatele de fructe, chips-urile de legume făcute în casă sau sandwich-urile proaspete alături de copii pentru a le oferi o experienţă completă.

Dacă nu ştii ce filme să alegi, îndreaptă-te către animaţii celebre, precum Shrek, Ice Age, În căutarea lui Nemo, Ratatouille sau Toy Story.

Sporturi în aer liber

Sporturile în aer liber sunt o o ocazie excelentă pentru că cei mici să se bucure de vremea frumoasă. Există o mulţime de sporturi ce se pot practica în aer liber, de la fotbal şi până la tenis sau volei.

Poţi alege să îi înscrii pe copii la ore de sport organizate, cu antrenor, care să se desfăşoare în aer liber. De asemenea, există şi varianta de a face sport chiar tu cu ei, prin mici sesiuni de tenis, volei sau fotbal în aer liber.

Nu uita de echipamentul potrivit şi alege treninguri pentru copii, pantaloni şi tricouri sport şi piese din materiale prietenoase cu pielea, care se usucă uşor.

Sesiuni practice de învăţare

Copiii învaţă într-o mulţime de moduri, însă cel mai bine este să îi laşi să exploreze pe cont propriu ori de câte ori ai ocazia. Desigur, tu poţi fi chiar în spatele lor, pentru a le ghida paşii.

Dacă îţi doreşti sesiuni de învăţare în aer liber, organizează cu cei mici vizite la grădina botanică, la grădina zoologică sau la muzee precum Muzeul Satului. Astfel, timpul petrecut în aer liber le va oferi copiilor ocazia să descoperi lucruri noi, să înveţe într-un mod diferit faţă de predarea din şcoli şi să îşi găsească noi pasiuni.

Lectura

Lectura este o activitate plină de beneficii, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi. Dar dacă ai putea să combini lectura cu vremea frumoasă, adierea plăcută a vântului şi soarele după-amiezii? Ei bine, poţi oricând să mergi cu copiii în parc şi să iei cu tine câteva cărţi distractive şi interesante. Astfel, odihnă de pe banca poate înseamnă un moment de lectură în aer liber de care să vă bucuraţi împreună.

Atunci când alegi ce activităţi să desfăşori în aer liber alături de cei mici, ține întotdeauna cont de preferinţele lor. Este normal ca uneori copiii să fie mai înclinaţi spre anumite activităţi şi mai puţin către altele. Indiferent de ce activităţi alegi, trebuie să ştii că cei mici se vor bucura de timpul petrecut afară şi vor descoperi pas cu pas lumea ce îi înconjoară.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0