Prima paginăActualitateRural

Acţiuni de salvare în satele din jurul Romanului

Dimensiune text

Autorităţile locale de la Bozieni intervin în satul Băneasa, izolat din cauza ninsorii şi viscolului. În satul Solca, din comuna Oniceni, autorităţile locale au acţionat cu utilajele pentru ca un localnic să ajungă la Centrul de Dializă din Roman.

Ninsoarea din ultimele zile a ţinut autorităţile locale în priză. Satul Băneasa, din comuna Bozieni, este singura localitate din zona Roman înfundată de ninsoare şi viscol. După ce, duminică, autorităţile locale de la Bozieni au reuşit să desfunde drumul spre Băneasa, ninsoarea a izolat din nou localitatea. Primarul Doinel Grumezescu a trecut, luni, chiar de la orele dimineţii, la degajarea zăpezii. „Acţiunea de deszăpezire de duminică a fost în zadar. Am acţionat cu două utilaje pe drumurile comunale, am consumat, în opt ore, 200 de litri de motorină, dar zăpada s-a aşternut la loc. Am intervenit în regim de urgenţă pe drumul care duce spre Băneasa, pentru că un copil de doi ani era bolnav şi s-a pus problema transportării lui la spital. Avem o evidenţă clară a gravidelor din comună, încă de anul trecut. Evoluţia vremii ne va dicta modul de intervenție”, a spus Doinel Grumezescu, primarul comunei Bozieni.

Autorităţile locale de la Bîra au anunţat că drumurile comunale nu sunt înfundate, dar se circulă în condiţii de iarnă. „Suntem cu două utilaje pe drumurile din comună. Duminică, am acţionat cu prioritate în satul Rediu, pentru ca o gravidă să poată ajunge la spital. Și drumul care duce la cimitirul satului a fost degajat în regim de urgenţă, pentru ca o înmormântare să se poată desfăşura”, a explicat Constantin Ciobanu, viceprimarul comunei Bîra.

În comuna Oniceni, autorităţile locale au intervenit, luni, în satul Solca, deoarece un localnic trebuia să ajungă la Centrul de Dializă din Roman. „Acţionăm cu utilajele pe uliţele adiacente drumurilor comunale DC 73, în satul Pustieta, DC 74, în satul Ciornei, şi DC 75, în satul Poiana Humei, iar medicul şi asistentul de la Centrul medical de permanenţă din comună sunt în alertă maximă”, a spus Ioan Duminică, primarul comunei Oniceni.

Stratul de zăpadă a ajuns la 40 de centimetri, iar în zonele deschise ale comunelor din zona Roman depăşeşte chiar 1,5 metri.

COMENTARII

WORDPRESS: 0