Prima paginăActualitate

Acțiune a polițiștilor în Roman, pentru combaterea comerțului ilicit

Acțiune a polițiștilor în Roman, pentru combaterea  comerțului ilicit

Dimensiune text

 

Joi, 20 august, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, în colaborare cu cei ai Poliției municipiului Roman, au desfășurat o acțiune cu efective mărite pe raza municipiului Roman pentru prevenirea și combaterea activităților comerciale ilicite, informează IPJ Neamț.

Astfel, polițiștii au descoperit și indisponibilizat jucării care aveau mărci identice cu mărcile înregistrate pentru articole similare, în valoare de peste 1.600 de lei, fiind demarate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr. 84/1998 R.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate nouă sancțiuni contravenționale la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite și cinci la OUG 28/1999 privind obligația operatorilor economice de a utiliza aparate de marcat electronice fiscal, fiind confiscate produse de protecție, în valoare de peste 3.700 de lei. De asemenea, polițiștii au ridicat, în vederea confiscării, suma de 2.235 de lei, susceptibilă a proveni din activități comerciale ilicite. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de peste 43.000 de lei.

Totodată, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice în colaborare cu polițiștii Serviciului de Ordine Publică au acționat pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale in domeniul silvic, fiind aplicate trei sancțiuni contravenționale in valoare de 8.000 de lei. În cadrul aceleiași acțiuni, a fost ridicată în vederea confiscării cantitatea de 9,74 metri cubi de material lemnos, au mai precizat reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0