HomeActualitateRural

Accidente la indigo

În ziua de 28 decembrie, în jurul orei 12.25, pe DN 15D, în afara localităţii Trifeşti a avut loc un accident rutier soldat rănirea uşoară a conducătoarei auto. Din primele cercetări se pare că în timp ce o tânără de 18 ani, din Bîra, conducea un autoturism pe DN 15D, având direcţia de deplasare către Roman, nu ar fi păstrat o distanţă de siguranţă în mers faţă de un autoturism ce se deplasa în faţa sa, a frânat brusc şi a părăsit partea carosabilă, întrând în coliziune cu un copac şi autoaccidentându-se. Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ şi s-a stabilit că purta centura de siguranţă în momentul producerii accidentului.

La o oră de la acest eveniment rutier, în zonă a mai avut loc un accident, la indigo, singura diferenţă fiind aceea că tânăra care se afla la volan avea 26 de ani şi era din Pipirig.

Poliţiştii ne recomandă să ţinem cont de câteva recomandări atunci când plecăm la drum, pentru a preveni implicarea în accidente rutiere. „Viteza excesivă şi neadaptată condiţiilor meteo-rutiere continuă să rămână principala cauză a accidentelor rutiere. Pentru a preveni aceste evenimente rutiere, care afectează nu doar participanţii la trafic, ci şi familiile acestora, vă recomandăm să adaptaţi în permanenţă viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere concrete sectorului de drum pe care se rulează, situând-o nu la limita admisă de lege, ci la limita mersului în siguranţă. Reduceţi viteza în locurile impuse de lege şi, în special, la trecerile de pietoni, în zonele aglomerate, în apropierea şi la traversarea intersecţiilor, la depăşirea mijloacelor de transport oprite în staţii. Măriţi distanţa între autovehiculele în mers. Evitaţi efectuarea unor manevre riscante şi a depăşirilor neregulamentare. Adoptaţi un comportament preventiv în trafic”, ne recomandă poliţiştii rutieri.

Comentarii

WORDPRESS: 0