Accident rutier între două mașini și un autobuz, pe strada Ștefan cel Mare

HomeActualitate

Accident rutier între două mașini și un autobuz, pe strada Ștefan cel Mare

Luni, 17 mai, în jurul orei 14.30, pe strada Ștefan cel Mare – E 85, în zona Colegiului Tehnic „Miron Costin”, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme și un autobuz.

Prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea accidentului rutier, iar la locul evenimentului s-au deplasat un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului Roman, cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare, și un echipaj cu ambulanță de la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Neamț. „În accidentul rutier au fost implicate două autoturisme și un autobuz. Până la sosirea forțelor de intervenție, toți pasagerii din autobuz și autoturisme s-au autoevacuat”, a precizat sublocotenent Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț. Pompierii au asigurat măsuri de prevenire și stingere a incendiilor și au curățat carosabilul de elementele rezultate în urma accidentului rutier.

Conform IPJ Neamț, din primele cercetări, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roman au constatat faptul că un conducător auto în vârstă de 65 de ani, din Săbăoani, a pierdut controlul asupra direcției de mers, intrând în coliziune lateral stânga cu o platformă auto, ce se deplasa regulamentar pe sensul opus de mers, condusă de un bărbat în vârstă de 32 de ani din județul Bacău și, ulterior, cu un autobuz ce circula regulamentar, pe sensul opus de mers, condus de un bărbat în vârstă de 70 de ani, din localitatea Tămășeni.

„În urma coliziunii, remorca platformei auto a fost proiectată într-un stâlp de electricitate, care a căzut pe suprafața carosabilă. În urma impactului nu a rezultat vătămarea corporală a vreunei persoane, rezultând doar pagube materiale. Pentru încălcarea normelor rutiere, bărbatul de 65 de ani a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, fiindu-i suspendat dreptul de a conduce pe o perioadă de 60 de zile”, a precizat agent de poliție Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Șoferul din Săbăoani a fost transportat la spital de un echipaj al SAJ Neamț. Conform reprezentanților Spitalului Municipal de Urgență Roman, acesta ar fi pierdut controlul asupra volanului după ce i s-ar fi făcut rău pe fondul creșterii glicemiei și a suferit doar un atac de panică, aflându-se însă la orele după-amiezii în curs de investigații medicale amănunțite.

 

 

 

Foto: facebook / Radar Roman Oficial

Comentarii

WORDPRESS: 0