Accident rutier cu nouă victime, la Poienari. Două persoane au decedat

HomeActualitate

Accident rutier cu nouă victime, la Poienari. Două persoane au decedat

 

Luni dimineață, 23 decembrie, în jurul orei 2, pe DN 15D, în localitatea Poienari a avut loc un grav accident rutier, după ce un microbuz a părăsit partea carosabilă, în urma căruia au rezultat nouă victime, din care două decedate la fața locului, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava” al județului (ISU) Neamț.

Conform primelor informații oferite de ISU Neamț, microbuzul, înmatriculat în Vaslui, venea de la Londra și se deplasa către Vaslui. Ca urmare a accidentului rutier, la nivelul județului a fost pus în aplicare Planul Roșu de intervenție. În accident a fost implicat un microbuz în care se aflau nouă persoane. Din cadrul ISU Neamț, la fata locului s-au deplasat: un ofițer și 22 subofițeri cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare grea și trei ambulante SMURD, iar de la Serviciul de Ambulanță Județean Neamț s-au deplasat patru echipaje.

Ajunse la fața locului, forțele de intervenție au găsit un microbuz intrat în niște arbori de pe marginea drumului. Din cei nouă ocupanți – toți cetățeni români, de sex masculin, cu vârste cuprinse între 29 și 51 ani –, trei au fost scoși din microbuz de către participanții la trafic, trei au fost extrași de primele forțe ajunse de la Detașamentul de Pompieri Roman – Punctul de lucru Poienari, iar trei erau încarcerate.

În urma accidentului au rezultat nouă victime, dintre care șapte au fost transportate la Compartimentul de Primire Urgențe al Spitalului Municipal de Urgență Roman, șase policontuzionate, conștiente și una în comă, cu traumatism cranio-facial sever, iar două persoane au fost declarate decedate la fața locului, au mai precizat reprezentanții ISU Neamț.

Conform reprezentanților Spitalului Municipal de Urgență Roman, la CPU au fost transportate șapte victime, aflându-se la orele diminații în curs de investigații medicale. Un bărbat în vârstă de 34 de ani, din Vaslui, a fost diagnosticat de cadrele medicale ale spitalului cu policontuzii, traumatism cranio-facial, traumatism cranio-cerebral cu pierderea cunoștinței și contuzie cranio-cerebrală. Un bărbat în vârstă de 31 de ani, din Văleni – Vaslui, a fost diagnosticat cu policontuzii și traumatism deschis la gamba stângă. Un bărbat în vârstă de 46 de ani, din Valea Românească – Vaslui, a suferit policontuzii. Un bărbat în vârstă de 51 de ani, din Muntenii de Sus – Vaslui, a suferit policontuzii, contuzie toraco-abdominală și contuzie de coloană cervicală. Un bărbat în vârstă de 45 de ani, din Moara Domnească – Vaslui, a fost diagnosticat cu policontuzii și traumatism cranian. Șoferul, în vârstă de 29 de ani, din Văleni – Vaslui, a suferit policontuzii, contuzie de șold, traumatisme cranio-cerebral și traumatism cranio-facial. Un bărbat în vârstă de 40 de ani a suferit policontuzii, traumatism cranio-cerebral și hematom intracranian, făcându-se demersuri pentru a fi transferat la clinica de Neurochirurgie a Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași.

În cursul zilei, pacienții de 29 ani și 46 de ani au fost transferați la Spitalului Clinic Județean de Urgențe „Sfântul Spiridon” din Iași, secția Ortopedie, în timp ce pacientul de 51 de ani a fost externat pe semnătură, în vederea tratării la spitalul din Vaslui, fiind mai aproape de casă, au mai precizat reprezentanții Spitalului Municipal de Urgență Roman.

Conform IPJ Neamț, din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că în timp ce un tânăr de 29 de ani, din  Vaslui, conducea un autoturism pe DN 15D, în localitatea Poienari, din direcția Roman – Vaslui, într-o succesiune de curbe, nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum, moment în care a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, părăsind partea carosabilă și intrând într-o lizieră aflată pe partea dreaptă a direcției sale de mers, unde a intrat în coliziune frontală cu un copac.

„În urma impactului a rezultat decesul a doi bărbați, de 40, respectiv 41 de ani și rănirea a șapte persoane, cu vârste cuprinse între  31 și 51 de ani, toți din județul Vaslui, pasageri în același autoturism. Victimele au fost preluate și transportate la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă”, a precizat agent de poliție Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

 

 

 

Foto: ISU Neamț

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0