Prima paginăActualitate

Accident de muncă la ArcelorMittal. Muncitor strivit de o țeavă

Accident de muncă la ArcelorMittal. Muncitor strivit de o țeavă

Dimensiune text

 

Luni dimineață, 15 iunie, un bărbat a fost grav rănit după ce a fost victima unui accident de muncă petrecut pe platforma ArcelorMittal Tubular Products Roman. Bărbatul în vârstă de 51 de ani, din Cotu Vameș, a fost transportat în stare gravă, inconștient, la Spitalul Municipal de Urgență Roman.

„În acest moment, bărbatul este sedat și ventilat mecanic. Prezintă traumatism toracic, traumatism cranio-facial și contuzie cot drept. S-a efectuat tomografia computerizată și este în curs de alte investigații, iar în urma rezultatelor medicii specialiști romașcani vor decide dacă va rămâne internat la Roman sau va fi transferat la un alt spital”, a precizat Andreea Trifan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal de Urgență Roman.

Conform inspectorului șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Neamț, Ioan Popescu, accidentul de muncă de la ArcelorMittal Roman s-a petrecut luni dimineață, în jurul orei 8. „Este vorba despre un finisor, în vârstă de 51 de ani, care a fost surprins de o țeavă aflată în mișcare pe trenul de role care alimenta instalația Rosler – este vorba despre instalația care deschide bariera de acces. Acesta a fost prins în zona toracelui, între barieră și intrarea în instalația Rosler și a fost transportat la spital în stare de inconștiență. Din cadrul ITM Neamț, am trimis o echipă de inspectori la fața locului. Fiind vorba despre un accident soldat, deocamdată, cu incapacitate temporară de muncă, competența de cercetare revine unei comisii de la nivelul angajatorului, care va trimite apoi dosarul către ITM Neamț”, a precizat inspectorul șef al ITM Neamț, Ioan Popescu.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0