„Abonată” la premii naționale

Mihaela Țărnă, de la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani, a obținut pînă acum patru premii și o mențiune la concursurile naționale de chimie.

 

 

Dacă ar trebui să enumere repede toate premiile pe care le-a obținut în „cariera” ei de elevă, Mihaela Țărnă, elevă în clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”, ar fi pusă în încurcătură, pentru că sigur nu și le-ar mai aminti pe toate. Cu siguranță le-ar menționa pe cele mai importante, nici acestea puține: premiul III la olimpiada națională de chimie, obținut în acest an, la începutul lunii aprilie, premiul III obținut anul trecut tot la olimpiada națională de chimie și o mențiune la același concurs, obținută în 2010, dar și premiul I obținut în clasa a VII-a și premiul II obținut în clasa a VIII-a la faza națională a concursului de fizică și chimie pentru copiii din mediul rural „Impuls perpetuum”.

Chiar dacă premiile cele mai importante și mai dragi sufletului ei le-a obținut la chimie, asta nu înseamnă că Mihaela nu a participat la alte diverse activități, de la concursuri de literatură și matematică la dezbateri pe teme de interes pentru tineri și la activități de voluntariat: „M-am îndreptat spre chimie pentru că mi-a plăcut această disciplină și mi-a creat oportunitățile să mă dezvolt. Am avut și norocul unor profesori extraordinari, atît în gimnaziu, unde am lucrat cu profesoara Anișoara Scîrlat, cît și în liceu, unde lucrez cu profesoara Mihaela Mîrze”.

  [sam id=”3″ codes=”true”]

Modelul Mihaelei este urmat și de sora ei mai mică, Alina, care anul acesta a obținut mențiune la etapa pe județ a olimpiadei de chimie și a fost premiată anul trecut la concursul „Magda Petrovanu” organizat de Facultatea de Chimie din Iași. „Cred că ambiția este la noi o trăsătură de familie”, spune Mihaela.

Tocmai pentru că este ambițioasă, și-a propus să nu se oprească aici. Urmează și concursurile din clasa a XII-a, admiterea la Facultatea de Chimie din București și o carieră frumoasă în cercetare. „Cred că cea mai mare provocare a unui adolescent este aceea de a-și da seama care este scopul său în viață și cum ar putea să-l ducă la îndeplinire. Gîndul că va trebui să aleg un anumit drum pe care să pășesc mă bucură, dar, în același timp, mă sperie. Îmi pare rău că va trebui renunț la anii de liceu, la colegi, la profesori, la mediul în care m-am format, dar mă bucur că voi avea ocazia să fac lucrurile la care mă pricep cel mai bine și care îmi plac”, a spus Mihaela Țărnă.


COMENTARII

WORDPRESS: 0