Prima paginăPolitica

A treia şedinţă de Consiliu Judeţean, cu (ne)şansa de a se organiza iar alegeri

A treia şedinţă de Consiliu Judeţean, cu (ne)şansa de a se organiza iar alegeri

Dimensiune text

 

prefectura-consiliul-judetean-neamtPe 4 iulie, va avea loc cea de-a treia şedinţă de constituire a Consiliului Judeţean Neamţ, după ce primele două au fost boicotate prin neprezentarea consilierilor liberali, astfel încât nu s-a întrunit numărul necesar de membri, iar şedinţele nu s-au putut ţine.

Prefectul judeţului Neamţ, Niculina Dobrilă, a dat un nou ordin privind convocarea consilierilor declaraţi aleşi în a treia şedinţă de constituire a Consiliului Judeţean pentru ziua de 4 iulie, de la ora 14.00. În acelaşi timp, Prefectura a trimis adrese către PSD, PNL, ALDE şi PMP – formaţiunile care au câştigat alegerile în forul legislativ şi le-a reamintit ce spune legea în astfel de situaţii în care, din diferite motive, nu poate fi constituit Consiliul Judeţean.

„Vă rog să aveţi amabilitatea asigurării prezenţei consilierilor declaraţi aleşi în urma scrutinului din data de 5 iunie la şedinţa de constituire a Consiliului Judeţean Neamţ, care va avea loc în data de 4 iulie, ora 14.00”, scrie într-o adresă a Consiliului Judeţean, semnată de secretarul judeţului – Daniela Soroceanu şi trimisă către partide.

Conform Legii 215/2001, „în situaţia în care consiliul (…) nu se poate reuni nici la această ultimă convocare, din cauza absenţei, fără motive temeinice, a consilierilor, prefectul va declara vacante, prin ordin, locurile consilierilor aleşi care au lipsit nemotivat de la cele 3 convocări anterioare, dacă aceştia nu pot fi înlocuiţi de supleanţii înscrişi pe listele de candidaţi respective, organizându-se alegeri pentru completare, în termen de 30 de zile, în condiţiile Legii privind alegerea autorităţilor administraţiei publice locale”.

Secretarul judeţului, subliniază, la finalul adresei că stă la dispoziţia tuturor formaţiunilor politice, oferindu-şi inclusiv numărul de telefon mobil.

Vom vedea dacă Ziua Independenţei Americii va schimba sau nu cumva soarta alegerilor din 5 iunie, asta în condiţiile în care ambele partide, adică atât PSD, cât şi PNL, au făcut tot felul de jocuri pentru a se asigura că deţin şefia din administraţii.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0