A trecut la cele veșnice fostul director al Colegiului Tehnic „Miron Costin”, profesor Nelia Lorica Havrici

HomeSocial

A trecut la cele veșnice fostul director al Colegiului Tehnic „Miron Costin”, profesor Nelia Lorica Havrici

Miercuri, 15 iunie, educația din județul Neamț a mai suferit o pierdere. Profesorul Nelia Lorica Havrici, director timp de 23 de ani al Colegiului Tehnic „Miron Costin” din Roman, s-a stins subit din această viață.

Cu o carieră de peste 30 de ani în învățământ, Nelia Lorica Havrici a fost îndrumător la Şcoala profesională nr. 6 şi, ulterior, la Colegiul Tehnic „Miron Costin”, pe care l-a condus cu succes, fiind îndrăgită atât de colectivul de cadre didactice, dar și de către copii.

În 2015 a ieșit la pensie, nu înainte ca toți colegii să-și ia ”la revedere” într-un mod deosebit și să-i ofere titlul „Optimus Magister” pentru o carieră de excepţie, pentru dăruire şi profesionalism (https://www.ziarulderoman.ro/directoarea-colegiului-tehnic-miron-costin-la-ultimul-examen/). În tot acest timp, s-a retras în satul natal, unde s-a ocupat de pensiunea familiei.

Mesaj de adio de la foștii colegi

Cadrele didactice ale Colegiului Tehnic „Miron Costin” au transmis un mesaj de rămas bun în memoria fostei directoare Nelia Lorica Havrici:

„Ziua de 15 iunie 2022 a marcat finalul drumului unui om dedicat școlii și oamenilor școlii. Ziua în care, în mod tradițional, clopoțelul anunța finalul anului școlar, a fost și ziua în care un om dedicat educației a pus punct final unei vieți petrecute printre copii și printre profesori.

Doamna profesoară Nelia Lorica Havrici s-a născut la data de 29 iunie 1955, în satul Capu Codrului, județul Suceava. A urmat cursurile Institutului Politehnic «Gheorghe Asachi» Iași, domeniul Construcții, finalizând studiile în anul 1977. Prin repartiție guvernamentală, ocupă un post în cadrul Trustului de Construcții Galați, de unde se transferă la Șantierul de Construcții Fălticeni.

Din anul 1982, destinul profesional al doamnei directoare Nelia Lorica Havrici este legat de învățământul sucevean și apoi de cel nemțean. Din 1990, funcționează ca profesor în cadrul Școlii Profesionale Căi Ferate Roman, al cărei director va fi din anul 1992 până în anul 2002, când se produce fuziunea unității de învățământ cu Grup Școlar „Miron Costin”, care ulterior va deveni Colegiul Tehnic „Miron Costin” Roman.

În perioada 2002 – 2015, ocupă, pe rând, funcția de director adjunct și, apoi, pe cea de director, în cadrul aceleiași instituții. Anul 2015 marchează finalul vieții sale profesionale, doamna directoare, retrăgându-se în satul natal pentru a fi alături de soț, de copil și de nepot. O știam suferindă, însă prezența domniei sale în mediul virtual ne încredința că mai are multe de împărtășit cu noi, dar timpul ei în lumea aceasta s-a oprit.

Din nefericire, de ieri, doamna directoare Nelia Lorica Havrici va rămâne în amintirea celor care au cunoscut-o și au prețuit-o. Pentru mulți dintre profesorii de la Colegiul Tehnic «Miron Costin» Roman, și nu numai, doamna directoare Nelia Lorica Havrici a fost un profesor dedicat, un coleg deosebit, un director echilibrat, un om bun și un prieten înțelept.

Să-i ținem vie memoria, să o păstrăm în rugăciunile și în amintirile noastre!”.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0