Home

A patra medalie la seniori pentru Anca Petrea

Deși abia la sfîrșitul anului trecut a terminat junioratul, Anca Petrea (foto), de la Clubul Atletic Roman, a cucerit, la sfîrșitul săptămînii trecute, cea de a patra sa medalie la un campionat național de seniori, cumulat la individual și pe echipe.

 

La ediția recent încheiată a naționalelor individuale, seniori, Anca a luat „bronzul” la categoria 59 kilograme, fiind nevoită să îndure cazne în cele două săptămîni premergătoare concursului. Concret, este vorba despre cele șapte kilograme de care trebuia să „scape” pentru a intra în categorie. „Sorții nu mi-au fost favorabili la stabilirea tabloului, dar nici nu pot să spun că dezavantajul a fost prea mare. Probabil, dacă eram pe cealaltă parte a tabloului, aș fi luat medalia de argint. Am avut un prim tur liber, dar în cel de al doilea am avut-o ca adversară pe Georgiana Paic, vicecampioană europeană și multimplă campioană națională la categoria mea, în fața căreia am cedat. Apoi, în recalificări, am avut adversare din Craiova și Tîrgu Mureș și am cîștigat de ambele ori, o dată prin tuș și de cealaltă dată la puncte. Sper să mai iau anul acesta încă o medalie la naționalele pe echipe. Pot să spun că sînt mulțumită, mai ales că, în ultima perioadă, s-a ameliorat și situația financiară„, a declarat cea care la începutul acestui an a fost cît pe ce să renunțe la cariera sportivă, studenta în anul trei la Facultatea de Educație Fizică și Sport din Bacău și care va fi în curînd cooptată în lotul național.

Dacă ținem cont de medaliile obținute și de celelalte sportive, de la Clubul Atletic sau LPS, Magdalena Caia – aur la naționalele cadetelor, Elena Țocu – argint la aceeași competiție, Ancuța Condurat, de două ori bronz la naționale și la școlare, sînt foarte mulțumit de rezultatele de pînă acum în acest an. În funcție și de sănătatea sportivelor, dar și de situația financiară, mai așteptăm două sau trei medalii de la naționalele copiilor, dar și altele două de la cele pe echipe, la cadeți și seniori. Am acum în pregătire și șapte băieți, cu calități deosebite, de la care, în curînd, sper să vină și rezultatele„, a punctat antrenorul emerit Dumitru Artene.

Comentarii

WORDPRESS: 0