HomeActualitateRoman

A murit pictorul Alexandru George Timofte, fiul fostului director SRI

Acesta avea numai 32 de ani.

Vineri, 9 ianuarie, puţin după ora amiezii, pictorul Alexandru George Timofte a decedat la numai 32 de ani. Alexandru George Timofte s-a născut, ca fiu geamăn al familiei, la 28 aprilie 1983, la Rădăuţi, judeţul Suceava, unde tatăl său, Alexandru Radu Timofte, ofiţer superior de grăniceri, avea responsabilitatea apărării unui sector de frontieră. După absolvirea Colegiului Jean Monet din Bucureşti, şi-a continuat, la Roman, sub îndrumarea profesorului Andriescu, preocupările în domeniul artei plastice, în care se afirmase încă din primii ani de şcoală.

A urmat cursurile Facultăţii de Drept şi a frecventat mediile artiştilor plastici din Roman şi Bucureşti (studii cu artistul romașcan Alexandru «Panatta» Codreanu). A participat cu lucrări de grafică la diferite expoziţii, care i-au fost achiziţionate de colectionari din ţară, dar şi din SUA, Danemarca, Austria, Spania, Japonia, Mexic şi Turcia.

Despre tânărul artist, pictorul Bogdan Pietriş spunea, cu prilejul unui vernisaj: „Alexandru-George Timofte ne surprinde cu imagini de dulce visare, în compoziţii impresionist abstracte pline de delicateţe şi muzicalitate. Lucrările sale sugerează foarte discret peisaje dintr-o lume nepământeană, prin efecte de culoare ce dau impresia de aleatoriu (…)”.

Fraţii gemeni, Alexandru George şi Florin Corneliu Timofte au pictat, cu titlu de act de caritate, mai multe biserici, între care biserica din satul Valea Enei, judeţul Neamţ.

Decesul a survenit în urma unei boli necruţătoare, la clinica unde se afla spitalizat.

Comentarii

WORDPRESS: 4
 • Juravle Maria 7 ani ago

  Sincere condoleante! Dumnezeu sa-l odihneasca !

 • liliana vasilache 7 ani ago

  Bunul Dumnezeu a mai luat la EL un inger…..macar a terminat de suferit si este fericit alaturi de tatal lui,un om minunat ,care si el la randul lui a suferit si luptat in tacere pana la sfarsit.Sincere condoleante familiei

 • marika 7 ani ago

  Am fost atit de aproape in cele mai frumoase momente la inceput de drum…Acum, nu stiu ce sa fac, ce sa spun, nimic nu poate fi de ajuns,Bunul Dumnezeu sa odihneasca sufletul lui alaturi de Titu. Va imbratisez cu nemarginita durere….

 • IRINEL ILCUS 7 ani ago

  SINCERE CONDOLEANTE . L-am cunoscut ,un baiat extraordinar la fel ca tatal sau DUMNEZEU SA-I ODIHNEASCA