Prima paginăSocial

A murit la locul de muncă

Dimensiune text

Un bărbat a murit, iar colegul său a fost grav rănit, după ce bena unei autoutilitare s-a desprins de la locul ei. Cercetările în acest caz sînt coordonate de ITM Neamț.

 

 

Un bărbat de 42 de ani, din comuna Cordun, a murit marți dimineață, în urma unui accident produs la locul de muncă. Bărbatul, împreună cu alți trei colegi, descărca mai mulți saci cu azotat de amoniu din bena unei mașini de transport, în curtea silozurilor societății Marsat (foto).

În ciuda avertismentelor verbale ale șefului de echipă și ale altor colegi, bărbatul de 42 de ani și un alt coleg, în vîrstă de 34 ani, s-au suit în bena mașinii de transport, pentru a grăbi procesul de descărcare. La un moment dat, un pilon al benei a cedat, iar bena a căzut de pe șasiul pe care stătea. În momentul producerii defecțiunii, cei doi angajați se aflau în benă. Pentru bărbatul de 42 de ani, impactul cu platforma autoutilitarei de transport a fost fatal. Colegul său mai tînăr s-a ales cu răni grave, dar starea lui este stabilă. La fața locului au ajuns imediat reprezentanți ai ITM Neamț, polițiști, dar și echipaje de la ambulanță.

Facem cercetări pentru a afla exact ce s-a întîmplat. Utilajul aparținea societății Marsat, iar ambele victime erau angajate la aceeași societate. Deocamdată, nu putem să ne pronunțăm cu privire la responsabilitatea evenimentului, pînă cînd nu vom realiza toate cercetările„, a afirmat Ioan Popescu, inspectorul șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamț, la scurt timp după producerea evenimentului.

Bărbatul de 34 ani, tot din Cordun, a ajuns la Spitalul Municipal de Urgență Roman cu fractură de femur, fractură de braț, traumatism cranian și amnezie retrogradă. Examenul tomografic a infirmat existența altor probleme medicale, dar bărbatul va rămîne internat în spital pentru supraveghere.

Reprezentanții societății în cadrul căreia s-a întîmplat tragedia nu-și explică defecțiunea apărută la sistemul hidraulic de susținere a benei, mai ales că autoutilitara era nouă, achiziționată cu puțin timp în urmă, și au cerut realizarea unei expertize.
Aceștia vor ajuta familiile celor doi angajați, managerul firmei, Vasile Balcan, exprimîndu-și părerea de rău pentru cele întîmplate și mai ales pentru tînărul de 18 de ani căruia nimeni și nimic nu îi va putea înlocui tatăl.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0