Prima paginăActualitateNeamt

A găsit 1.000 de lei în bancomat şi i-a înapoiat proprietarei

Dimensiune text

Un jandarm a făcut un gest de maximă omenie, înapoindu-i unei femei suma de 1.000 de lei, bani pe care îi uitase într-un bancomat. 

Joi, 16 iulie, în jurul orei 15.00, plutonierul Florin Ilaşc, subofiţer din cadrul Detaşamentului 1 Mobil de Jandarmi Piatra Neamţ, aflat în concediu de odihnă, a dat dovadă, cel puțin, de spirit civic, atunci când a găsit 1.000 de lei la un bancomat din Piatra Neamţ şi i-a predat la bancă.

Militarul s-a deplasat la un bancomat din Dărmăneşti, pentru a extrage nişte bani de pe cardul personal de salariu. Când a ajuns la bancomat, mai era o persoană înaintea sa, o femeie de aproximativ 45 de ani, care utiliza dispozitivul bancar.

După plecarea femeii, subofiţerul a introdus cardul în bancomat, moment în care a constatat că aparatul băncii îi eliberează o sumă de bani fără să utilizeze operaţiunile de extragere numerar. În acel moment, a alergat după persoana ce fusese înaintea sa la bancomat pentru a-i înmâna banii, însă aceasta nu mai era de găsit. Jandarmul s-a deplasat la cea mai apropiată sucursală bancară şi a predat suma de bani lucrătorilor băncii, povestindu-le ce s-a întâmplat şi rugându-i să identifice persoana care a folosit bancomatul înaintea sa.

După câteva ore de la predarea celor 1.000 de lei reprezentanţilor băncii, femeia a fost identificată şi a primit banii cuveniţi. Aceasta l-a căutat pe subofiţer pe facebook şi i-a mulţumit pentru ceea ce a făcut: „Respect, domnule Florin Ilaşc! Aţi dat dovadă că sunteţi un om de bună credinţă. Prin gestul făcut, care mai rar se întâlneşte în ziua de azi, aţi dat dovadă de educaţia primită acasă, nu numai de funcţia de plutonier din cadrul Inspectoratului de Jandarmi. Mulţumesc încă o dată, iar Bunul Dumnezeu să vă răsplătească pentru binele făcut… Era salariul soţului pe luna trecută”.

„Gestul făcut de jandarmul nemţean ne face pe noi toţi, militari ai acestei unităţi, să fim mândri unii de alţii, să fim mândri de haina pe care o purtăm”, a afirmat locotenentul Marius Gămănuţ, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Neamţ.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0