A fost lansată linia verde anticorupție pentru sistemul sanitar

HomeSanatate

A fost lansată linia verde anticorupție pentru sistemul sanitar

 

vlad-voiculescuRomânii vor putea sesiza cazurile de corupție din sistemul sanitar printr-o linie verde anticorupție, lansată vineri, 9 decembrie, de Ministerul Sănătății și Direcția Generală Anticorupție (DGA), de Ziua Internațională Anticorupție. Orice român va putea sesiza telefonic cazuri de corupţie din sistemul sanitar la telefonul verde 0800 806.806, de la cazuri de condiţionare a actului medical până la concursuri de angajare trucate sau achiziţii cu dedicaţie.

Potrivit ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, dispeceratul va fi administrat de DGA și va primi automat sesizările persoanelor nemulțumite trimise prin noul mecanism de măsurare a satisfacției pacienților prin SMS.

„Capacitatea Ministerului Sănătății de a descoperi toate cazurile de corupție sau de a descoperi cazuri de corupție în general este încă scăzută, de aceea ne bazăm pe pacienți și pe personalul medical să țină lumina aprinsă. Sistemul sanitar trebuie curățat de fraudă și corupție și asta este în beneficiul medicilor și, bineînțeles, în beneficiul pacienților. De aceea, noi am aprins lumina în sistemul de sănătate prin transparentizare la toate nivelurile. Doar la DNA sunt 150 de dosare de corupție în sănătate. Nu ne putem baza însă doar pe procurori să ne rezolve problemele, avem nevoie de lumină, avem nevoie de transparență în activitatea zilnică a sistemului sanitar”, consideră ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • buna idee,dar dupa ce un medic va avea un salariu ca in germania,ca doar nu vrei sa traiasca umilit si badjocorit de orice tigan ,sau fufa prin jurnalistica, nu?copilasul asta de ministru nici nu stie cate urechi are,incompetent ca toti cei ce au fost pana acum,mai bine s ar gandi cum poti preveni boli ,astfel scazi costuri inutile in spitale ,nu medici de familie care vand pacienti ca pe oi,cu titlul legal de praxis,sau alte si alte cucuri inventate in scopuri personale cum a facut nicolaescu de ex ,unde nevasta sa e medic de familie imbogatita peste noapte,prin legislatie impotriva contribuabilului.Dispensare teritoriale ca alta data ,nu bani aruncati pe fereastra cu servare si prostii, medici de familie incompetenti,supraaglomerare spitale unde mizeria are radacini adanci,predominand valoarea politica nu cea stiintifica,mai rau ca pe timpul comunismului prost inteles.