Prima paginăEconomie

A fost inaugurat noul sediu al Biroului de Cadastru și Publicitate Imobiliară din Roman

A fost inaugurat noul sediu al Biroului de Cadastru și Publicitate Imobiliară din Roman

Dimensiune text

 

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Neamț a inaugurat miercuri, 18 decembrie, noul sediu al Biroului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (BCPI) Roman, situat pe strada Sucedava, la intersecția cu strada Petru Rareș – în zona „1 Mai”. La eveniment au participat, alături de directorul OCPI Neamț, Simion Stâncel, prefectul județului Neamț, George Lazăr, primarul municipiului Roman, Lucian Micu, șeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, comisarul șef adjunct Vlad Ciurea, și coordonatorul BCPI Roman, Agnes Iuliana Raikert.

Activitatea BCPI Roman a fost relocată, la începutul acestei săptămâni, în noul imobil. Clădirea are trei niveluri și suprafața utilă de aproximativ 475 de metri pătrați. Proiectarea și construirea noului sediul al BCPI Roman au costat circa 321.000 de euro. Finanțarea a fost asigurată de OCPI Neamț, din veniturile proprii, cu acordul Guvernului României. Terenul aferent, cu suprafața de 497 de metri pătrați, aparține domeniului public al municipiului Roman și se află în administrarea OCPI Neamț. Terenul a fost acordat în administrare în 2015, prin hotărâre a Consiliului Local Roman, iar lucrările au început în toamna anului 2017.

„Construirea unui sediu nou pentru BCPI Roman a fost absolut necesară, având în vedere volumul de lucrări înregistrate la această instituție. BCPI Roman are 29 de unități adinistrativ-teritoriale arondate, în condițiile în care la Piatra Neamț sunt doar 26, ceea ce înseamnă că deservește aproximativ 155.000 de persoane, reprezentând o treime din populația totală a județului Neamț. Astfel, în anul 2018, din cele 163.164 de lucrări înregistrate la nivelul județului Neamț, 51.392 au fost depuse la BCPI Roman, reprezentând 31,5%”, a precizat Simion Stâncel, directorul OCPI Neamț. Pentru sediul vechi al BCPI Roman, cu suprafața de numai 352 de metri pătrați, cheltuielile lunare cu chirie și utilități depășeau 2.000 de euro.

Simion Stâncel, directorul OCPI Neamț, a mulțumit administrației locale romașcane pentru sprijinul acordat în construirea noului sediu, primarului Lucian Micu, dar și fostului primar, deputatul Laurențiu Leoreanu, precum și Prefecturii Neamț și prefectului George Lazăr, și tuturor colaboratorilor care au contribuit la punerea în funcțiune a noului sediu al BCPI Roman.

„Între cele 54 de servicii publice care se adresează cetățenilor, serviciile oferite prin intermediul acestui birou se află între primele opt ca nivel de prioritate, alături de eliberarea actelor de identitate, construirea / achiziționarea unui imobil, vânzarea / cumpărarea / înmatricularea autovehiculelor, obligații fiscale și alte taxe către bugetul local și bugetul de stat. Deschiderea acestui birou va constitui un reușit demers de simplificare a procedurilor administrative aplicabile cetăţenilor, prin economisirea resurselor pentru accesarea diferitelor tipuri de servicii (financiare, de timp și informaționale). Acest birou va deservi populaţia din 29 de UAT-uri din zona Roman, ceea ce reprezintă peste 33% din populaţia judeţului Neamţ. Vă dorim succes la început de drum şi vă asigurăm de întregul sprijin al Instituţiei Prefectului”, a afirmat prefectul George Lazăr.

„Este un eveniment deosebit pentru municipiul Roman, face parte din strategia prin care ne dorim să aducem cât mai multe servicii în zona Romanului, pentru cetățenii municipiului Roman și cei din zona Roman Metropolitan, din comunele arondate. De aceea, acest gest de realizare a unei clădiri noi și a unei instituții publice la nivelul municipiului Roman trebuie să devină o normalitate și trebuie să încercăm să aducem și celelalte servicii publice de la nivelul județului către cetățeni. Am purtat discuții cu domnul prefect George Lazăr vizavi de posibilitatea aducerii de noi servicii publice în zona Romanului și vom analiza împreună, pe parcursul anului 2020, ce putem face, și, în funcție și de spațiile necesare, să identificăm aceste locații necesare. Vă dorim mult succes, în casă nouă, în deservirea interesului tuturor cetățenilor. Îmi doresc să reușim împreună să facem cât mai multe lucruri frumoase, astfel încât să modernizăm și această zonă a Romanului, după investițiile Primăriei în această zonă, vom continua cu investițiile în infrastructură, așa încât întreaga zonă să crească și din punct de vedere urbanistic”, a afirmat primarul Lucian Micu.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0