Prima paginăActualitate

A fost finalizată reabilitarea termică a blocului 33 de pe strada Anton Pann

A fost finalizată reabilitarea termică a blocului 33 de pe strada Anton Pann

Dimensiune text

 

În această săptămână se încheie lucrările de reabilitare a blocului 33 de pe strada Anton Pann, o investiție ce se realizează în mare parte pe fonduri europene, lucrări ce au demarat la începutul lunii martie a acestui an. Pentru acest proiect, municipalitatea a atras fonduri de peste 920.000 de euro și a investi bani și din bugetul local, pentru ca fiecare apartament din acest bloc să aibă propria-i baie și locatarii să nu mai fie nevoiți să utilizeze toaletele comune. Cele 94 de familii din acest bloc vor beneficia de îmbunătăţirea confortului termic interior al apartamentelor, reducerea pierderilor de căldură şi a consumurilor energetice şi, ca urmare, de reducerea costurilor de întreţinere pentru încălzire.

„O veste bună este că ne apropiem de finalizarea proiectului de reabilitare termică a blocului nr. 33 de pe strada Anton Pann. Mai sunt de finalizat ultimele retușuri la acest bloc de locuințe și sperăm ca, până la sfârșitul săptămânii, aceste lucrări să fie finalizate și, ulterior, să raportăm că Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est (ADRNE) finalizarea acestui proiect cu finanțare europeană, în urma căruia cele peste 90 de familii beneficiază de condiții decente de trai, un bloc reabilitat termic în totalitate și la care, mai mult decât atât, s-au realizat rețele de apă și de canalizare în interiorul fiecărui apartament”, a afirmat primarul Lucian Micu în conferința de presă din această săptămână.

Acesta a mai precizat că se așteaptă ca lucrările de reabilitare termică altor șapte blocuri din oraș, un alt proiect cu finanțare europeană câștigat de Primăria Roman, să demareze în primăvara anului viitor. „Suntem în faza finală a proiectului pentru celelalte șapte blocuri, care a fost câștigat pentru a beneficia de finanțare europeană. Așteptăm ultimele avize după care documentația întreagă va fi înaintată către ADRNE în vederea validării, după care va urma procedura de licitație publică și, cel mai probabil din primăvara anului viitor, vor începe lucrările și pentru aceste șapte blocuri, astfel încât alte câteva sute de familii să beneficieze de condiții mai bune de trai”, a mai precizat primarul Lucian Micu.

În noul proiect, blocurile ce urmează a fi reabilitate termic sunt: blocul 24 (scările A, B, C, D, E, F) de pe bulevardul Roman Mușat, blocul 42 (scările A, B, C) de pe bulevardul Roman Mușat, blocul 44 ( scările A, B, C, D) de pe bulevardul Roman Mușat, blocul 50 – scara A de pe bulevardul Roman Mușat, blocul 14 (scările A, B, C) de pe strada Libertății, blocul 28 (scările A, B, C) de pe strada Anton Pann și blocul 31 (scările A, B, C) de pe strada Anton Pann. Lucrările ce vor fi efectuate vor consta în intervenţii asupra izolaţiei termice a faţadei – parte vitrată, asupra izolaţiei termice a faţadei – partea opacă (în zonele cu și fără polistiren existent), lucrări de intervenţie la terasă şi atice, precum și asupra izolaţiei termice a planşeului (intrados parter – peste subsol).

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0