Prima paginăPolitica

A fost desemnat candidatul USR pentru Primăria Roman

A fost desemnat candidatul USR pentru Primăria Roman

Dimensiune text

 

În cadrul unei conferințe de presă organizate marți, 14 ianuarie, reprezentanții organizației Roman a Uniunii Salvați România (USR) au prezentat noua structură de conducere a organizației, aleasă la finalul lunii trecute, precum și candidatul formațiunii pentru alegerile locale din luna iunie pentru Primăria Roman.

Deputatul Iulian Bulai, președintele USR Neamț, i-a prezentat pe noii vicepreședinți ai USR Roman, Cosmin Ancuța, Cristian Danieliuc și Ștefan Oprea, alături de Andrei Tamaș, din cadrul Comisiei de cenzori, precum și pe candidatul formațiunii pentru alegerile locale pentru Primăria Roman din luna iunie, în persoana președintelui reales al USR Roman, Radu Samson.

Acesta nu dorit să anunțe, deocamdată, un program politic pentru candidatura sa: „Este un pic prematur să anunțăm o listă de proiecte. Ea există, este aproape finalizată, dar cred că e prematur având în vedere că nu s-au anunțat ceilalți candidați, nici nu aș vrea ca lista noastră de proiecte să constituie inspirație pentru domniile lor. Cel mai sigur, vom anunța planurile noastre pentru Roman pe la sfârșitul lunii februarie”.

Totuși, Samson a menționat între prioritățile candidatului USR asumarea responsabilității pentru problemele Romanului, punerea accentului pe calitate în felul în care se realizează lucrările la nivel local, precum și deschiderea primăriei către cetățeni, precizând că unul dintre lucrurile care îl diferențiază de ceilalți candidați este maturitatea în abordarea problemelor de interes local. Ca obiective concrete, Samson a adus aminte de asfaltarea tuturor străzilor din oraș, de problema întreruperilor de apă, de reabilitarea Casei Celibidache și a cinematografului, alături de trecerea la nivel cu calea ferată dinspre Iași. „Mi-e greu să pun degetul pe niște priorități, în condițiile în care avem destul de multe probleme în Roman și niciuna nu merită neglijată”, a mai declarat Samson, care a adăugat că speră că va convinge 8.500 – 9.000 de romașcani să îi acorde votul la aceste alegeri.

Reprezentații USR au precizat că, la acest moment, nu se știe dacă cele două formațiuni componente ale alianței USR Plus vor avea doi candidați sau un candidat comun la alegerile locale pentru Primăria Roman, așteptându-se deciziile noului organ de conducere al alianței USR Plus de la nivel central.

În ceea ce privește posibilitatea ca Samson să nu poată candida la alegerile locale, în urma unui eventual protocol de colaborare pentru candidaturi comune între PNL și USR – despre care se poartă discuții în ultima perioadă la București între conducerile celor două partide –, deputatul Bulai a fost ferm: „Dacă există un candidat în județul Neamț care are o certitudine uriașă de susținere, în ciuda oricărui fel de alianțe din partea USR, acesta este Radu Samson, deci nu se pune problema de a face rocade în această situație. Ideea de a învinge PSD este legitimă, trebuie să fim deschiși alianțelor, pentru că în politică alianțele și partenerii sunt importanți pentru interesul public, dar nu cu orice preț. Am avut discuții informale în decembrie, sunt sigur că vor mai urma discuții în următoarele luni”.

Președintele USR Neamț a mai declarat că speră că formațiunea politică va avea candidați în fiecare oraș și comună din județ la alegerile locale. Despre programul USR pentru legislativul județean, Bulai a precizat: „Avem discuții interne, există trei direcții de acțiune pe care USR Neamț le va desfășura în programul de guvernare județeană, iar acestea țin de două măsuri mai degrabă sociale și de asistență, care privesc persoane vulnerabile în vârstă, dar și copii, și un proiect menit să dezvolte șansele la antreprenoriat în județul Neamț, în marile centre urbane, și nu numai. Este nevoie de o unitate a forțelor pentru a zdrobi PSD. Trebuie negociate principiile pentru care intrăm în această luptă. Avem și noi un program de guvernare cu care credem că vom aduce mai multă bunăstare în casele nemțenilor și trebuie văzut până unde putem merge cu ideea de a ne implementa programul nostru de guvernare și a face o majoritate non-PSD în Consiliul Județean”.

Cât despre candidatul USR pentru președinția Consiliului Județean Neamț, deputatul Bulai a afirmat că numele acestuia va fi făcut public în următoarele săptămâni. „Este un om deosebit de competent, implicat, cu rezultate pe plan local și cu experiență profesională care aduce aminte de foști președinți ai României”, a mai afirmat președintele USR Neamț.

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0