Prima paginăRoman

A făcut haina militară de rușine

Dimensiune text

Șoferul care, în seara de sîmbătă, 25 august, a fost urmărit de poliție jumătate de oraș, a distrus trei mașini și s-a oprit într-un grad, ar putea avea probleme la serviciu. Marius G. este încadrat la Unitatea Militară 01027 Piatra Neamț.

 

Articolul 33 al Legii privind statutul cadrelor militare prevede faptul că „pentru abateri de la disciplina militară, (…) încălcarea regulilor de conviețuire socială, ofițerilor, maiștrilor militari și subofițerilor li se pot aplica următoarele sancțiuni disciplinare: avertisment; mustrare scrisă; retrogradare în funcție; amînarea înaintării în gradul următor pe timp de unu – doi ani„.
Iar articolul 87 al aceleiași legi prevede că toate „cadrele militare în activitate condamnate prin hotărîre judecătorească rămasă definitivă la pedeapsa închisorii cu executarea acesteia se trec în rezervă sau direct în retragere din oficiu. (…) Cadrelor militare care au comis fapte pentru care s-a început urmărirea penală sau pentru care au fost trimise în judecată li se pot aplica sancțiuni disciplinare numai după soluționarea cauzei de către parchet ori de către instanța de judecată. În acest timp procedura disciplinară se suspendă„.

Superiorii lui Marius G. au refuzat să expună un punct de vedere, spunînd doar că vor pune la dispoziția anchetatorilor tot ceea ce li se va cere.

Sîmbătă seara, în jurul orei 22.25, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Roman patrula pe strada Gloriei și a văzut cum un conducător auto a pierdut controlul volanului autoturismului, pe un segment de drum în curbă la stînga, și a intrat în coliziune cu trei autoturisme parcate regulamentar. După producerea accidentului, autoturismul și-a continuat deplasarea, iar conducătorul auto a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor, fapt ce a determinat urmărirea acestuia cu autospecializata din dotare, folosindu-se semnalele luminoase și acustice. Șoferul a fost urmărit pe mai multe străzi din oraș și a trecut cu viteză prin toate intersecțiile. Unul dintre polițiștii care l-au urmărit pe bărbat a spus că, dacă nu ar fi fost o oră tîrzie, acesta ar fi făcut și alte victime. Urmărirea că în filme s-a terminat cînd conducătorul auto a pierdut controlul volanului și s-a oprit cu autoturismul într-un gard de pe strada Vasile Lupu, lîngă blocurile ANL. Marius G. s-a ales cu dosar penal, pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu permisul suspendat, refuz de recoltare a probelor biologice și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție.
Acesta este cercetat în stare de libertate.

COMENTARII

WORDPRESS: 0