Prima paginăCultural

A doua ediție a Festivalului Minorităților Romașcane

A doua ediție a Festivalului Minorităților Romașcane

Dimensiune text

 

Uniunea Armenilor din România, sucursala Roman, organizează, alături de Comunitatea evreilor din Roman, Comunitatea grecilor din Roman, Comunitatea rușilor lipoveni din Roman și Comunitatea rromilor din Roman, ediția a II-a a Festivalului Minorităților Romașcane. Manifestarea va avea loc luni, 18 decembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor Roman, de la ora 12.45.

La acest eveniment vor evolua formații artistice de dansuri tradiționale, de folclor și muzică clasică, care vor susține un concert de colinde și momente culturale reprezentative pentru fiecare etnie din municipiul Roman. Pentru buna desfășurare a manifestării, organizatorii au solicitat municipalității alocarea unui sprijin financiar de 2.000 de lei din bugetul local.

„Având în vedere faptul că în municipiul Roman conviețuiesc comunități ale minorităților naționale care își aduc contribuția la dezvoltarea economică, socială și culturală a urbei mușatine, autoritățile administrației publice locale au datoria de a sprijini desfășurarea manifestărilor ocazionate de marcarea Zilei minorităților naționale din România stabilită în data de 18 decembrie, prin HG nr. 881/1998”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre ce va fi supus votului consilierilor locali în ședința de îndată de marți, 12 decembrie.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0