A aruncat cu petarde și a ajuns pe mâna Poliției

HomeActualitate

A aruncat cu petarde și a ajuns pe mâna Poliției

 

petardePolițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Români au depistat în flagrant joi, 1 decembrie, pe drumul sătesc din satul Siliștea, un tânăr care folosea obiecte pirotehnice de tip petardă. Asupra acestuia, polițiștii au mai identificat 122 de petarde ambalate în două cutii, care au fost ridicate în vederea confiscării. Cercetările sunt continuate pentru a se stabili proveniența articolelor pirotehnice și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută de articolul 37, din Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

„Reamintim faptul că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului. Petardele fac parte din categoria produselor pirotehnice interzise la deținere și utilizare de către persoanele neautorizate. Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului”, precizează un comunicat al IPJ Neamț.

Nu este permisă folosirea articolelor pirotehnice în următoarele situaţii: între orele 24.00 şi 6.00, cu excepţia evenimentelor de interes local, naţional sau internaţional, în baza aprobării autorităţilor locale; la o distanţă mai mică de 50 de metri de construcţiile de locuinţe cu până la 4 niveluri şi la mai puţin de 100 de metri faţă de cele cu peste 4 niveluri; la o distanţă mai mică de 500 de metri de instalaţiile electrice de înaltă tensiune, de locurile de depozitare şi livrare a combustibililor lichizi sau solizi, de instalaţiile de gaze; la o distanță mai mică decât cea prevăzută de reglementările în vigoare pentru obiectivele chimice și petrochimice ori pentru alte obiective care prezintă pericol de incendiu sau explozie; în locurile în care există riscul producerii de alunecări de teren, avalanșe sau căderi de pietre; pe drumurile publice deschise circulației rutiere, pe aleile pietonale și în spațiile deschise cu aglomerări de persoane; la o distanță mai mică de 500 de metri de păduri.

Orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la un an sau cu amendă. În această perioadă, polițiștii nemțeni acţionează pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice.

Comentarii

WORDPRESS: 0