Prima paginăActualitateNeamt

A ajuns milionar promițând locuinţe ANL, dar a fugit cu banii

Dimensiune text

17 persoane au dat 45.400 de euro și 65.460 de lei unui individ care promitea că le face rost de apartamente ANL. Marius Adrian Corfu este căutat de autorități, nefiind găsit nici în România și nici în Italia.

Marius Adrian Corfu, un bărbat din Piatra Neamţ, este căutat de autorităţile române şi străine deoarece a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Bacău pentru trafic de influenţă în formă continuată. Anchetatorii au adunat probe conform cărora, în perioada 2007 – 2009, în mod repetat, Marius Corfu a pretins şi primit, de la 17 persoane vătămate, diferite sume de bani, cuprinse între 1.500 euro – 4.000 euro şi între 700 lei – 9.800 lei, în total 45.400 euro şi 65.460 lei. „În schimbul acestor sume de bani, inculpatul a asigurat persoanele respective că are influenţă asupra unor funcţionari din cadrul Primăriei municipiului Piatra Neamţ, cu atribuţiuni pe linia întocmirii documentaţiei şi repartizării locuinţelor ANL, cu ajutorul cărora le poate facilita obţinerea unor locuinţe. Pentru a le întări convingerea celor care s-au arătat interesaţi de obţinerea unor astfel de locuinţe, inculpatul Corfu Marius Adrian le-a solicitat documentaţia completă necesară întocmirii dosarelor. În cazul unora dintre aceste persoane vătămate de la care a pretins şi primit diferite sume de bani, inculpatul le-a indicat la faţa locului şi blocul ANL în care urmau să primească repartiţia apartamentului”, se arată în comunicatul DNA.

Din luna septembrie 2009, bărbatul s-a stabilit în Italia, dar, apoi, a fugit şi de acolo, iar autorităţile îl caută pentru a-l aduce în faţa judecătorilor.

COMENTARII

WORDPRESS: 0