940 de persoane vaccinate anti COVID-19 în județ, în ultimele două săptămâni

HomeSanatate

940 de persoane vaccinate anti COVID-19 în județ, în ultimele două săptămâni

În județul Neamț, de la începutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 și până la finalul săptămânii trecute au fost administrate 274.737 de doze de vaccin, din care 90.262 doza a 2-a. Din data de 28 septembrie 2021, 32.492 persoane au fost vaccinate cu doza a 3-a. Au fost raportate 60 de reacții adverse locale și generale și au fost raportate două reacții adverse la administrarea dozei a 3-a de vaccin, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP) Neamț. Până acum, DSP Neamț a ridicat de la Centrul regional de Depozitare Iași 300.650 doze de vaccin împotriva COVID-19, în 78 tranșe.

În județ, 55 de copii cu vârsta între 5 și 11 ani au fost vaccinați cu vaccinul pediatric împotriva COVID-19. 38 de copii au fost vaccinați cu schemă completă. Nu au fost raportate reacții adverse. În 93 de cabinete ale medicilor de familie au fost administrate până în acest moment 20.006 de doze de vaccin Johnson & Johnson, 2.155 doze de vaccin Pfizer și opt doze de vaccin pediatric.

Conform Registrului Electronic de Vaccinări, 154.131 de persoane cu domiciliul în județul Neamț, din care 72.246 cu domiciliul în mediul rural, sunt vaccinate anti-COVID cu schemă completă în centrele de vaccinare din județ și din țară. În perioada 26 februarie – 12 martie, în județ au fost administrate 942 de doze de vaccin, din care 263 de către medicii de familie. 226 de persoane au fost vaccinate cu produsul Johnson & Johnson.

Locațiile de vaccinare care funcționează în județul Neamț sunt:
– Piatra Neamţ: Piața Centrală „Sf. Gheorghe”, vaccinare cu Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson și vaccin pediatric Pfizer;
– Roman: Colegiul Tehnic „Miron Costin”, vaccinare cu Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson și vaccin pediatric Pfizer;
– Tîrgu Neamț: Sală sport – Club Sportiv, vaccinare cu Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson;
– Săvinești: Cămin Cultural, vaccinare cu Pfizer, Johnson & Johnson.

106 medici de familie au încheiat contracte cu CAS Neamț pentru vaccinarea anti-Covid. În cabinetele medicilor de familie, vă puteți vaccina cu vaccinul Pfizer, vaccin pediatric și Johnson& Johnson. Contactați medicul dumneavoastră de familie pentru a afla cum puteți să vă vaccinați la cabinet.

Tichete de masă pentru persoanele care se vaccinează anti-COVID-19

Începând de luni, 21 februarie a început distribuirea tichetelor de masă pentru persoanele vaccinate cu schemă completă de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2. Din această tranșă au fost distribuite 28.625 de tichete. Sunt disponibile tichete pentru toate persoanele eligibile, vaccinate, în județul Neamț, cu schemă completă, după data de 3 septembrie. În cele trei tranșe anterioare au fost distribuite tichete pentru 19.950 de persoane.

„Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schema completă de vaccinare beneficiază de o alocație de hrană în valoare de 100 lei, sub forma a 5 tichete de masă. Beneficiază de tichete persoanele care s-au imunizat, cu schema completă (doză unică de vaccin Johnson & Johnson sau a 2-a doză de vaccin Moderna, Pfizer și AstraZeneca), după data de 3 septembrie 2021. Persoanele care s-au vaccinat cu doza de booster în această perioada (a 3-a doză de vaccin Moderna, Pfizer și AstraZeneca sau doza a 2-a din schema începută cu vaccinul Johnson & Johnson) nu sunt eligibile să primească tichete”, precizează reprezentanții DSP Neamț.

Persoanele vaccinate cu schema completă pot intra în posesia tichetelor de masă numai la centrul de vaccinare, cabinetul medicului de familie sau ambulatoriul de specialitate în care s-au vaccinat. Voucherele se pot ridica în termen de 6 luni de la data inoculării ultimei doze.

Persoanele care s-au vaccinat la centrul de vaccinare drive-thru din Piatra Neamț pot ridica tichetele de la centrul de vaccinare Piața Centrală „Sf. Gheorghe” din Piatra Neamț. Persoanele care s-au vaccinat la centrul de vaccinare drive-thru din Roman pot ridica tichetele de la centrul de vaccinare Colegiul Tehnic „Miron Costin” din Roman. Persoanele care s-au vaccinat la centrul de vaccinare Grădiniţa cu program normal Ocol Piatra Neamț și Campusul Liceului Tehnologic Economic Administrativ din Piatra Neamț pot ridica tichetele de la centrul de vaccinare Piața Centrală „Sf. Gheorghe” din Piatra Neamț.

Persoanele care au fost vaccinate cu echipe mobile vor putea lua tichetele de la centrul de vaccinare fix din care face parte echipa vaccinatoare – informația este completată pe adeverința de vaccinare. Persoanele care s-au vaccinat la centrele de vaccinare Bloc ANL Bicaz și Căminul Cultural Simionești, comuna Cordun, pot ridica tichetele din locațiile fostelor centre de vaccinare, iar persoanele care s-au vaccinat la alte centre de vaccinare închise se vor adresa primăriilor localităților în care au fost organizate centrele de vaccinare, mai precizează comunicatul DSP Neamț.

Comentarii

WORDPRESS: 0