HomeEducatieNeamt

917 elevi au fost selectați pentru Centrul Județean de Excelență Neamț

Pregătirea elevilor se va face în grupe de excelenţă, pe ani de studiu şi discipline.

În cele două etape de selecţie pentru Centrul Judeţean de Excelenţă Neamţ s-au înscris 1.112 elevi din judeţul Neamţ, pentru 14 discipline. Au fost selectaţi 917 elevi, care vor forma 48 de grupe. 39 de elevi sunt pe lista de rezerve. Elevii vor fi îndrumaţi de 102 cadre didactice din judeţ.

Activităţile Centrului Judeţean de Excelenţă Neamţ se vor desfăşura la Piatra Neamţ (Colegiul Naţional „Petru Rareş”, Colegiul Naţional de Informatică, Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş”), la Roman (Colegiul Naţional „Roman-Vodă” şi Liceul Tehnologic „Vasile Sav”), Tîrgu Neamţ (Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” şi Liceul „Vasile Conta”) şi la Seminarul Teologic Ortodox „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamţ.

Elevii de la şcolile din zona Tîrgu Neamţ admişi la limba română pot participa la cursuri la Piatra Neamţ. Elevii de la şcolile din zona Tîrgu Neamţ admişi la matematică la clasa a V-a şi a VII-a pot participa la cursuri la Piatra Neamţ. Elevii admişi la istorie din zona Piatra Neamţ pot participa la cursuri la Tîrgu Neamţ sau Roman.

Centrul Judeţean de Excelenţă Neamţ organizează, în anul şcolar 2015-2016, cursuri pentru nivelul gimnazial liceal la următoarele discipline: matematică, fizică, informatică, TIC, chimie, limba română, discipline socio-umane, religie, istorie, geografie, educaţie tehnologică, electronică-automatizări.

Scopul activităţii elevilor capabili de performanţe înalte este pregătirea pentru participarea la olimpiade, concursuri şcolare, extraşcolare judeţene şi naţionale. Pregătirea elevilor se va face în grupe de excelenţă, pe ani de studiu şi discipline, numărul de elevi dintr-o grupă fiind de minimum opt şi maximum 15. Elevii vor face pregătire în timpul anului şcolar în zilele de sâmbătă, în săptămâna dinaintea vacanţelor şcolare şi în timpul vacanţelor, în cadrul unor şedinţe de 3 – 4 ore.

Lista cu elevii admişi la Centrul Judeţean de Excelenţă Neamţ poate fi consultată accesând acest link.

Comentarii

WORDPRESS: 0