83 de candidați din Neamț au obținut definitivatul în sesiunea 2020

HomeSocial

83 de candidați din Neamț au obținut definitivatul în sesiunea 2020

 

În județul Neamț, rata finală de promovare a examenului național pentru definitivare în învățământ, sesiunea 2020, după soluționarea contestațiilor, este 79,80% – în creștere cu 1,92% comparativ cu rezultatele inițiale, de 77,88%. Astfel, din totalul de 104 candidați din județul Neamț, cu note la proba scrisă, 83 de candidați au reușit să obțină medii mai mari sau egale cu 8, media minimă de promovare a acestui examen, informează Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Neamț. După susținerea probei scrise din sesiunea 2020, dar înainte de soluționarea contestațiilor, au fost declarați promovați 81 de candidați.

Rata finală de promovare a examenului de definitivat înregistrată în județul Neamț, de 79,80%, este cu 7,35% mai mare decât rata finală de promovare înregistrată la nivel național, de 72,45%. Afișarea rezultatelor finale a avut loc pe 3 august, cu o zi mai devreme față de calendarul inițial, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul dedicat, http://definitivat.edu.ro.

„Reamintim că în această sesiune, 121 de candidați au avut dreptul de a susține proba scrisă din data de 22 iulie. Au fost prezenți 115 candidați (95,04%), dintre aceștia 11 candidați s-au retras. Pentru candidații din județul Neamț nu a fost nicio lucrare anulată. Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină cel puțin media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv la proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale. Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național”, au mai precizat reprezentanții ISJ Neamț.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0