8 moduri de a folosi plafoniere în designul de interior

HomeAdvertorial

8 moduri de a folosi plafoniere în designul de interior

De la un candelabru șic la piese centrale dramatice, aceste idei de plafoniere pentru camera de zi sunt cu siguranță o sursă de inspirație.

Ideile de plafoniere pentru camera de zi trebuie să ofere atât aspect plăcut, cât și funcționalitate într-un spațiu folosit zilnic de toată lumea dintr-o casă, precum și pentru divertisment.

În general, cea mai mare și mai atrăgătoare lumină din cameră, este important ca o plafonieră să ofere o iluminare bună, dar este, de asemenea, crucial ca aceasta să completeze ideile de design pentru living.

Am adunat câteva idei de plafoniere pentru camera de zi care vor aduce personalitate și stil camerei. De la candelabre dramatice la pandantive elegante, am găsit câteva idei de iluminat pentru camera de zi pentru a crea o piesă centrală pentru design.

Asociați ideile de plafonieră cu idei de iluminat de perete pentru camera de zi, lămpi de masă și de podea, plus alte tipuri de iluminat de accent pentru a oferi straturi de lumină pentru cameră.

1. Alegeți bijuterii pentru tavan

Pregătiți-vă pentru musafiri cu lumini de tavan pentru camera de zi care sunt inspirate de bijuterii. Tavanul unui living este suficient de mare pentru a acționa ca scenă principală.

Această cameră va găzdui ocazii în care se vor întâlni prietenii și familiile, ceea ce ne-a făcut să ne gândim instantaneu la modă și la bijuteriile pe care le-ar putea purta oaspeții, așa că de ce nu ar trebui ca plafoniera să devină o bijuterie?

O astfel de plafonieră poate face parte din ideile de iluminat pentru camera de zi mică, cu condiția ca încăperea să aibă suficientă înălțime.

2. Introduceți textură

Faceți un impact alegând un design de plafonieră texturată atunci când planificați iluminatul camerei de zi. Acest lucru vă va ajuta să dați un adevărat punct focal camerei, aducând un sens puternic al scalei și o injecție de culoare.

3. Creați o ambianță plăcută

Folosiți-vă de aceste idei de iluminat de tavan în camera de zi pentru a aduce o ambianță confortabilă spațiului. Anumite tipuri de lumini funcționale și decorative creează o strălucire caldă atmosferică. Folosiți una singură sau ca un grup pentru un impact maxim.

4. Folosiți plafoniere subtile pentru camera de zi

Faceți ca luminile de perete să fie punctul central al decorului, combinând spoturile practice din tavan pentru a crea o iluminare de fundal amplă pentru cameră cu aplice de perete pentru a adăuga o notă de caracter. Este o strategie care poate funcționa bine în casele mai noi, fără înălțimi generoase ale tavanelor, dar asigurați-vă că luați în calcul în planurile dvs. costul de instalare a unui nou tip de iluminat.

5. Puneți accentul pe tavan

Completați decorul tavanului în sine cu idei de iluminat de tavan în camera de zi. Cu un design mai elaborat al tavanului, veți dori o estetică mai sobră pentru plafonieră, motiv pentru care puteți alege un corp de iluminat modern dar minimalist.

6. Injectați o surpriză de design

Un corp de iluminat este o modalitate bună de a încorpora o surpriza într-o cameră, de a îmbina modernul cu tradiționalul. Unul dintre sfaturile experților pentru iluminarea unei camere de zi este a pune o lampă în stil industrial sau o formă grafică de mijloc de secol într-un decor tradițional din stuc. Acest element de design injectează emoție, la fel ca un candelabru Art Deco într-un plan auster și modern.

7. Mergeți la scară mare

Nu este momentul să fiți mid – modelele supradimensionate sunt una dintre tendințele de top în materie de iluminat pentru camera de zi. De exemplu, un candelabru din metal întunecat nu este doar înalt, ci se întinde dramatic pe treimea centrală a camerei pentru a crea un element cu adevărat impresionant. Desigur, corpurile de iluminat de dimensiuni similare nu ar fi potrivite ca idei de plafoniere pentru living într-o cameră compactă, dar vă puteți juca cu un element de scară în camere de orice dimensiune.

8. Folosiți plafoniere pentru a delimita camera

Luați în considerare modul în care ați putea folosi ideile de iluminat din tavanul camerei de zi pentru a delimita spațiul. Luminile suspendate sunt excelente pentru a crea un punct focal, de obicei în centrul camerei sau pentru a evidenția o zonă de ședere semnificativă, situată într-un colț separat.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0