74 de cazuri suspecte de îmbolnăvire cu rujeolă, în luna martie

HomeSanatate

74 de cazuri suspecte de îmbolnăvire cu rujeolă, în luna martie

 

 

În perioada 1 – 31 martie, în județul Neamț au fost semnalate 74 de cazuri de suspiciune de rujeolă, fiind înregistrat un deces din cauza bolii, la un copil de cinci luni, cu malformații cardiace, malnutriție hipocalorică, anemie și rahitism cronic, din comuna Alexandru cel Bun, informează Direcția de Sănătate Publică Neamț.

În luna martie, dintre cele 74 de cazuri în suspiciune, cinci au fost infirmate, iar 69 sunt în curs de analiză. Conform DSP Neamț, majoritatea cazurilor sunt la grupele de vârstă de până la un an, 1-4 ani, copii neeligibili la vaccinare sau nevaccinați, principalele motive fiind refuzul și contraindicațiile medicale.

Cazurile semnalate în luna martie sunt din Piatra Neamț – 25 de cazuri, celelalte fiind din: Girov, Cândești, Gîrcina, Alexandru cel Bun, Borca, Tazlău, Izvoare, Vânători, Bodești, Roznov, Borșeni, Dumbrava Roși, Potoci, Negrești și Podoleni.

„Pentru fiecare caz de rujeolă s-a efectuat anchetă epidemiologică, cu depistarea contacților direcți, anunțarea medicilor de familie, a asistenților comunitari și mediatorilor sanitari, în vederea aplicării măsurilor antiepidemice. În cadrul acestor măsuri s-au vaccinat 65 de copii din respectivele focare. Cea mai bună măsură de limitare a epidemiei de rujeolă este vaccinarea. Aceasta nu se poate aplica decât cu colaborarea părinților sau aparținătorilor. DSP Neamț dispune de stocuri suficiente de vaccin ROR pentru intervenția în focare”, precizează un comunicat al DSP Neamț.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0