72 de abateri la regimul rutier, sancționate joi de polițiști

HomeActualitate

72 de abateri la regimul rutier, sancționate joi de polițiști

Joi, 29 iunie, în intervalul orar 14:00 – 20:00, polițiștii Biroului Rutier Roman, Biroului Drumuri Naționale și Europene (BDNE) şi Secției de Poliție Rurală Sagna au acționat pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, prevenirea şi combaterea infracțiunilor la regimul rutier, informează IPJ Neamț.

Polițiștii au constatat 72 de abateri la regimul rutier, fiind efectuate 58 de testări cu privire la consumul de alcool sau substanțe psihoactive. Pe timpul desfășurării acțiunii au fost constatate patru infracțiuni, două privind conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și două cu privire la conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În cadrul acestei acțiuni, în jurul orei 14:50, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roman au depistat pe Drumul Județean 207A, în localitatea Sagna, un autoturism condus de un bărbat de 49 de ani, din Stănița, având permisul reținut. În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În jurul orei 15:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Sagna au depistat, în localitatea Sagna, un autoturism condus de un bărbat de 62 de ani, din Roman, ce se afla sub influența alcoolului. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Tot joi, în jurul orei 18:50, polițiștii din cadrul SR-BDNE Roman au depistat pe Drumul Județean 207K, în localitatea Doljești, un autoturism condus de un bărbat de 62 de ani, din Roman, ce se afla sub influența alcoolului. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, în urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că bărbatul în cauză are dreptul de a conduce suspendat. În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și sub influența alcoolului, au mai precizat reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0