Prima paginăSanatate

56 de noi autospeciale pentru serviciile de Ambulanță din Regiunea Nord-Est

56 de noi autospeciale pentru serviciile de Ambulanță din Regiunea Nord-Est

Dimensiune text

 

 

Începând de marți, 11 decembrie, primele 300 de ambulanțe tip B 4×2, achiziționate prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 –  „Îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţele medicale” vor fi livrate, urmând ca până la finalul anului, 420 de ambulanțe să fi fost distribuite către beneficiari, informează Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).

În vederea creșterii capacității de reacție și răspuns în cazul situațiilor de urgență și a dezastrelor colective, primul lot cu 43 de autospeciale a fost livrat către serviciile de ambulanță din regiunea Centru. Conform graficului de livrare către celelalte regiuni, în data de 14 decembrie, în regiunea Regiunea Nord-Est (formată din județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui) vor ajunge 56 de ambulanțe.

Tot în perioada următoare, vor fi livrate 120 ambulanțe SMURD 4×4 către inspectoratele județele pentru situații de urgență și 24 către serviciile de ambulanță. Totodată, pentru îmbunătățirea răspunsului la urgențele cetățenilor, vor fi distribuite 242 ambulanțe de transport A2 către serviciile de ambulanță județene. Alte 122 de autospeciale tip C vor ajunge la serviciile de ambulanță și unitățile operative ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), din care 81 către serviciile de ambulanță județene și 41 către SMURD.

„Finalizarea achizițiilor nu se putea realiza fără implicarea colegilor de la IGSU, care au derulat toate achizițiile de ambulanțe, inclusiv pentru serviciile de ambulanță. Pe această cale vreau să le mulțumesc și colegilor de la Ministerul Fondurilor Europene și de la Ministerul Dezvoltării Regionale (POR), pentru tot sprijinul acordat”, a transmis șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0