HomeActualitate

A doua nuntă ca-n poveşti în familia Tărâţă

Culiţă Tărâţă este pentru a doua oară socru mare. Cel de-al doilea fecior, din cei „trei brazi”, şi-a ales mireasa. Nunta a fost organizată după tradiţie. La petrecerea de sâmbătă, 2 noiembrie, sunt invitate rude, prieteni, oameni de afaceri şi colegi ai preşedintelui Consiliului Judeţean Culiţă Tărâţă. Primarul municipiului Roman este unul dintre invitaţi.

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Culiţă Tărâţă, este pentru a doua oară socru mare, sâmbătă, 2 noiembrie, fiind nunta celui de-al doilea fiu din cei „trei brazi” ai familiei.

Culiţă junior, alintat Bebe, se însoară cu Ioana, nunta este organizată la Buşteni-Braşov, acolo unde sunt invitaţi şi participă rude şi prieteni, sau, aşa cum punctează tata socru mare, oameni de suflet, nu primari din obligaţie. „Ce poate să-şi dorească şi să le dorească un părinte copiilor la marele eveniment unic în viaţă? Să fie sănătoşi, să se iubească, să se respecte şi să aibă parte de noroc şi sănătate!”, a spus socrul mare Culiţă Tărâţă.

Reamintim că, în 2006, omul de afaceri Culiţă Tărâţă a fost, pentru prima oară, socru mare, oferindu-i fiului său George o nuntă cum numai în cărţile de poveşti există. Caleşti îmbodobite, vornicei călare, covoare roşii, toalete somptuoase au contribuit la atmosfera feerică în care a avut loc prima nuntă din familia Tărâţă. George, cel mai mare dintre cei trei fii ai familiei, a declarat dragoste veşnică în faţa Adinei, fostă Ana, o tânără din Roman. Cel mai mare eveniment monden al anului a cuprins întreg oraşul, romaşcanii ieşindu-le în cale mirilor pentru a le ura „Casă de piatră!”.

Maşinile de lux s-au asortat cu vestimentaţiile elegante

Pregătirile pentru nuntă au început de la primele ore ale dimineţii, cînd primii invitaţi, veniţi din întreaga ţară, au sosit la casa familiei Tărâţă. Spre orele prînzului, strada 1 Decembrie era „burduşită” de maşinile străine care îi aduseseră pe nuntaşi pentru a fi martori la evenimentul anului. Vremea a ţinut cu George şi Adina, drumul spre o nouă viaţă fiind încununat de razele unui soare darnic de toamnă.

George şi Adina, alături de invitaţii lor, au fost aşteptaţi să ajungă la Biserica „Precista Mare” în jurul orei 15.00. Încă de la orele 14.00, patru vornicei călare au condus prin oraş cele trei caleşti în care au defilat mirii, socrii şi naşii. Familia a respectat întocmai tradiţia la români, mireasa aruncînd cozonacii în cele patru zări. Și găleata plină cu apă şi petale de trandafiri a fost nelipsită, semn al bogăţiei.

Dacă mirii au fost conduşi pe drum în caleşti, ceilalţi invitaţi au ajuns la biserică în maşini de lux, Jeep-uri sau limuzine luxoase. În curtea bisericii, mirii şi familia au făcut primul „shooting”. Pe gazonul verde din spatele bisericii a fost amenajat un mini-platou de fotografiat, iar socrii, naşii şi mirii au imortalizat momentul dinaintea legalizării dragostei dintre George şi Adina. Minute în şir, tinerii s-au lăsat fotografiaţi, zîmbind natural la fiecare blitz al aparatelor. Adina a purtat o rochie de mireasă crem, lungă şi largă. Corsetul rochiei era presărat cu pietre, iar fusta era brodată. Adina a purtat un lanţ la baza gîtului, cu o cruciuliţă, semn al credinţei tinerei. Florile din pieptul familiei parcă au fost culese din buchetul miresei, o cunună de orhidee. George, la rîndul său, şi-a asortat costumul, cravata şi vesta fiind de aceeaşi culoare ca materialul din care a fost confecţionată rochia miresei.

Socrii mari, alături pe tot parcursul ceremoniilor, au fost vizibil emoţionaţi de eveniment. Culiţă Tărâţă a ales să îmbrace un costum maroniu, cu o cravată tinerească, în dungi. Elvira Tărâţă a purtat o rochie lungă, elegantă, din dantelă brodată. Socrii mici au ales o vestimentaţie casual pentru cununia civilă şi cea religioasă. Socrul mic, Constantin Ana, a purtat un costum de culoare bleumarin, în timp ce soţia acestuia, Nataşa Ana, a îmbinat stilul modern cu cel clasic, în culori deschise.

Naşii de cununie ai celor doi tineri au fost Constantin şi Gabriela Duluţe – naşul a îmbrăcat un costum sobru, cu cravată în dungi, iar soţia lui a ales tot un costum închis la culoare, nuanţat de dungi alb-gri. Fiica acestora a ales o rochie scurtă, tinerească, în care a predominat culoarea lila.

nunta2Primarul Cărpuşor a oficiat cununia civilă

Primarul Dan Ioan Cărpuşor a oficiat cununia civilă. Cît timp invitaţii s-au pozat alături de perechea îndrăgostită, în biserică s-au făcut ultimele pregătiri pentru oficierea căsătoriei. Pentru miri, la intrarea în biserică a fost aşezat un covor roşu, iar pe margini au fost aşezaţi stîlpi împodobiţi cu voal alb şi flori. Un mic cavaler a păşit primul pe covor, purtînd pe o pernuţă verighetele mirilor. Invitaţii i-au urmat în biserică. Adina a fost condusă în faţa altarului de tatăl său, Constantin Ana.

Primarul Dan Ioan Cărpuşor, asistat de ofiţerul Stării Civile, a oficiat cununia civilă. Cei doi tineri nu au avut nici cea mai mică emoţie în a-şi declara dragostea unul pentru altul, spunînd în faţa legii un „Da” sigur pentru viaţa care va urma. Deşi vizibil emoţionaţi, toţi invitaţii i-au aplaudat pe cei doi miri şi le-au urat „Casă de piatră” şi veşnicie în dragostea care şi-o poartă. Un sobor de preoţi, condus de PS Ioachim Băcăoanul, Arhiereul Vicar al Episcopiei Romanului, a oficiat slujba religioasă. „Este cea mai mare fericire a unui părinte şi vă doresc să aveţi parte de aceeaşi bucurie şi mulţumire”, a răspuns, vizibil emoţionat, Culiţă Tărâţă, la urările făcute de „Ziarul de Roman”.nunta3

Pe tot parcursul slujbei, zeci de invitaţi au venit la biserică, cei mai mulţi fiind foşti colegi de clasă ai lui George. Toţi invitaţii i-au adus miresei buchete imense de flori, majoritatea trandafiri albi sau roşii. În jurul orei 16.30 slujba a luat sfîrşit, iar cei circa o sută de invitaţi s-au strîns în curtea bisericii pentru a-i îmbrăţişa pe miri şi pentru a face poze. George şi Adina au păşit din nou pe covorul roşu, de data aceasta în calitate de soţ şi soţie, au băut o cupă de şampanie şi au aruncat spre cer doi porumbei albi.

Forţe de ordine impresionante au fost delegate în zona Bisericii „Precista Mare” pentru a alunga orice tentativă care ar fi pus în pericol buna desfăşurare a evenimentului. După ultimele poze făcute în faţa bisericii, mirii au renunţat la plimbarea în caleaşcă, petrecerea urmînd să aibă loc la Hotelul „Ceahlăul” din Piatra Neamţ. Mirii s-au urcat într-un autoturism BMW, decorat cu fundiţe şi un buchet mare de flori. Toate celelalte maşini luxoase i-au urmat, formînd o coloană impresionantă spre capitala judeţului, unde îi aşteptau invitaţii din întreaga ţară, veniţi special pentru a fi alături de George şi Adina Tărâţă. Printre invitaţii la petrecerea de la Hotelul Ceahlău s-au aflat preşedintele Senatului de la acea vreme, Nicolae Văcăroiu, omul de afaceri vasluian Adrian Porumboiu şi primarul municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ștefan.

Comentarii

WORDPRESS: 7
 • ryca. 9 ani ago

  Asta ne intereseaza pe noi romascanii,cum a decurs toata nunta din 2006?de ce nu ati scris daca domnisoara a jucat cearceaful la miezul noptii.

 • cristi 9 ani ago

  Povestea are happyend. Cand il prezentati? Daca il stiti. Daca nu, noapte buna.

 • Titi Tarata 9 ani ago

  Dar de baiatul Titi de ce nu pomeniti nimic?

 • Nana 9 ani ago

  Scriti despre a doua nunta si o povestiti pe prima ? Tineti cu tot dinadinsul sa ne improspatati memoria , altceva interesant n-ati mai gasit ?

 • Iulian Popa 9 ani ago

  Mai fratilor cred ca suntem in 2006 si noi nu stim!

 • Florin 9 ani ago

  „Cultul personalitatii”- varianta de presa 2013 !!