HomeNeamt

50.000 de nemţeni primesc pensii mai mari din luna mai

Nemţenii ale căror pensii lunare au un cuantum mai mare de 740 de lei şi care, pînă în luna aprilie, au cotizat suplimentar la fondul asigurărilor de sănătate primesc, începînd din această lună, pensii mai mari.

 

Majorarea nu reprezintă măriri ale valorii punctului de pensie, ci aplicarea noului algoritm de calcul al contribuţiei la fondul asigurărilor de sănătate, aplicată doar asupra sumelor ce reprezintă diferenţa dintre cuantumul total al pensiei şi pragul de 740 de lei pînă la care această contribuţie nu se datorează.
Primii care vor încasa pensii majorate sînt cei ale căror drepturi sînt virate în conturi bancare, aceştia fiind urmaţi de pensionarii care primesc banii prin intermediul factorilor poştali. Măsura va aduce un plus de bani pentru aproximativ 50.000 de pensionari din judeţ, iar majorarea pensiilor acestora va fi, în medie, de 40 de lei.
Începînd din luna iunie, pensionarii din această categorie vor beneficia de returnarea, în 16 tranşe lunare egale, a sumelor reţinute pînă acum în plus drept contribuţii la fondul asigurărilor de sănătate.

Comentarii

WORDPRESS: 1