Prima paginăActualitateNeamt

49 de percheziţii în Neamţ: tone de alcool şi sute de mii de lei, confiscate de DIICOT

Dimensiune text

Acestea sunt primele rezultate ale percheziţiilor de joi n 12 persoane nu au voie să părăsească ţara.

O cantitate de 7.600 de litri de alcool şi băuturi alcoolice, aditivi şi substanţe utilizate la contrafacerea băuturilor alcoolice şi suma de 200.000 de lei reprezintă captura procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată (DIICOT) Neamţ, care au efectuat, în cursul zilei de joi, 53 de percheziţii în judeţele Neamţ – 49 de percheziţii -, Vaslui – trei percheziţii – şi Iaşi – o percheziţie. Oamenii legii au descins la locuinţele, sediile unor firme, precum şi în imobile în care existau suspiciuni că ar fi depozitate băuturile alcoolice, aparţinând membrilor unei grupări infracţionale, specializată în evaziune fiscală şi contrabandă cu produse accizabile: alcool şi tutun. În cauză au fost vizate 43 de persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 55 de ani, suspectate de săvârşirea infracţiunii de contrabandă şi evaziune fiscală.
Anchetatorii susţin că, în cursul anilor 2011 – 2013, suspecţii ar fi achiziţionat de la mai mulţi furnizori alcool pur pe care, ulterior, l-ar fi contrafăcut şi comercializat ilegal, către diverse baruri şi persoane juridice din judeţul Neamţ. În urma percheziţiilor au fost confiscaţi 7.600 de litri de alcool şi băuturi alcoolice, aditivi şi substanţe utilizate la contrafacerea băuturilor alcoolice. De asemenea, au fost ridicaţi 200.000 de lei.
„În urma percheziţiilor, au fost aduse pentru audieri, la sediul DIICOT Neamţ, 44 de persoane. În cauză, a fost luată măsura interzicerii de a nu părăsi ţara faţă de 12 suspecţi”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române.
Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi contrabandă cu alcool şi tutun.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0