HomeEducatie

47 de posturi titularizabile au rămas neocupate

Aproape jumătate dintre catedrele titularizabile din județul Neamț au rămas neocupate după prima sesiune de repartizare a posturilor, destinată candidaților care au obținut medii peste 7 la concursul național de titularizare.

 

Din cele 112 posturi care au fost înscrise în listă au fost împărțite doar 65.
Repartizarea candidaților s-a făcut pe centre de examen, ceea ce a determinat apariția unor situații în care în unele centre de examen nu au fost candidați care să aibă medie mai mare de 7 pentru a ocupa posturile, dar și situații în care candidați cu medii foarte mari nu au putut ocupa un post titularizabil pentru că nu exista în specialitatea lor. Opțiunea de a se înscrie la concurs într-un centru sau altul a aparținut strict candidaților. Au fost și posturi pentru care s-a înregistrat concurență mare, cum ar fi cele de învățător. Într-unul din centre, foarte solicitat de candidați, ultimul post de învățător s-a ocupat cu media 9,725„, a spus inspectorul Cristian Secară, care a monitorizat întreaga ședință de repartizare. Toți cei trei candidați care au luat nota 10 la proba scrisă au plecat de la titularizare cu repartiția în buzunar.
Elena Livia Ciurdea, singura romașcană care a obținut nota 10 la proba scrisă, a optat pentru un post de învățătoare la Școala „Vasile Alecsandri”.

Posturile care au rămas neîmpărțite își vor schimba statutul și vor fi repartizate pentru suplinire în ședința care este programată a avea loc pe 16 august.
Repartizarea se va face, de asemenea, pe centre de examen, în ordinea descrescătoare a mediilor, la ședință urmînd să participe candidații care au obținut note mai mari de 5 la examen„, a spus inspectorul Cristian Secară.

În situația în care încadrarea pe posturi nu va fi rezolvată în totalitate în această ședință, posturile și grupurile de ore rămase vor fi împărțite pe 30 și 31 august, la Inspectoratul Școlar Județean, de această dată dacălii care au rămas fără ore avînd posibilitatea de a opta și pentru posturi din școli care nu aparțin centrului de examen la care au concurat.

Comentarii

WORDPRESS: 0