45 de proiecte „Casa Verde” pentru persoane fizice, în valoare de 270.000 de lei, aprobate pentru județul Neamț

HomeEconomie

45 de proiecte „Casa Verde” pentru persoane fizice, în valoare de 270.000 de lei, aprobate pentru județul Neamț

 

Joi, 20 iulie, Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a publicat listele cu persoanele juridice acceptate în Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional (Programul „Rabla”) şi în Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic (Programul „Rabla Plus”) 2017, precum și cu persoanele fizice aprobate în cadrul Programului „Casa Verde”, ca urmare a aprobării dosarelor de finanțare în ședința Comitetului de Avizare din data de 19 iulie.

În această etapă, pentru Programul „Rabla” au fost acceptate 376 de dosare pentru 920 autovehicule și o contestație pentru un autovehicul. Pentru Programul „Rabla Plus” au fost acceptate 19 dosare pentru 65 autovehicule, dintre care 63 autovehicule pur electrice și două electrice hibride. Listele persoanelor juridice acceptate în programe sunt publicate pe site-ul AFM (www.afm.ro), la secțiunile aferente Programelor „Rabla” şi „Rabla Plus”.

„Persoanele juridice care au fost acceptate în programe se pot adresa unuia dintre producătorii/dealerii auto validaţi în Programele Rabla şi Rabla Plus 2017. De asemenea, persoanele juridice interesate pot depune dosare de acceptare în cadrul Programelor Rabla și Rabla Plus până la data de 29 septembrie 2017”, informează un comunicat al AFM.

În cadrul Programului „Casa Verde” – persoane fizice, au fost aprobate 992 cereri de finanțare și 62 contestații, lista acestora fiind disponibilă pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu, la secțiunea aferentă programului.

Din județul Neamț, listele publicate de AFM cuprind patru firme pe lista proprietarilor – persoane juridice aprobate, cu patru autovehicule acceptate, finanțare totală aprobată de 28.000 de lei, în timp ce în cadrul Programului Casa Verde – persoane fizice lista cuprinde din Neamț 43 de proiecte acceptate, cu o finanțare totală de 259.940,80 lei, precum și alte două proiecte care au fost acceptate după contestații, în valoare de 12.000 de lei.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0